Παρέμβαση σε συναυλία στην Καβάλα: «Το Κράτος αθωώνει βιαστές και εξοντώνει αγωνιστές»! [βίντεο-φωτογραφίες]

«Βιαστής είναι»: Πανό, καπνογόνα και συνθήματα από αντιεξουσιαστές υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και πανό από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά κατά της «προκλητικής απελευθέρωσης» του Δημήτρη Λιγνάδη

Το βράδυ της Παρασκευής, στο θεατράκι Μεχμέτ Αλή, πίσω από την ομώνυμη πλατεία στη συνοικία της Παναγίας, Αντιεξουσιαστές από την Καβάλα πραγματοποίησαν παρέμβαση λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας του συγκροτήματος Social Waste η οποία εντάσσεται στις εκδηλώσεις του BLUE Cosmopolis.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 22:00 που ήταν η προγραμματισμένη έναρξη της εμφάνισης του δημοφιλούς hip-hop συγκροτήματος, η ομάδα ανέβηκε στη σκηνή του φεστιβάλ και ανήρτησε πανό, ενώ εκπρόσωπός τους διάβασε το μήνυμα-παρέμβαση το οποίο είχε δύο βασικά σκέλη: 1. υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος, παρά το γεγονός ότι έχει εκτίσει την ποινή του και θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί, παραμένει στη φυλακή και 2. κατά της εκκένωσης της Κατάληψης «111» στη Θεσσαλονίκη και επικείμενες εκκένωσης Κατάληψης στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους, άτομα από την Καβάλα τα οποία ανήκουν στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα τα οποία ήρθαν στην πόλη για να ακούσουν τη συναυλία ανήρτησαν και τρίτο πανό κάτω από τη σκηνή με το γνωστό, πλέον, σλόγκαν «Βιαστής είναι», με αναφορά στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου για βιασμό πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

«Το Κράτος αθωώνει βιαστές και εξοντώνει αγωνιστές», «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά» ήταν τα δύο συνθήματα που ακούστηκαν στο τέλος της παρέμβασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: