Παληό: Έβγαλε την πινακίδα που οδηγούσε στην παραλία, γιατί… έτσι ήθελε

Νέα περίπτωση αυτοδικίας κατοίκου που, προφανώς, επειδή δεν ήθελε φασαρία στην παραλία αποφάσισε να αφαιρέσει την πινακίδα στο Ακρωτήρι – Τι αναφέρει η ανάρτηση στην σελίδα του fb «Παληό Καβάλας»

Την αγανάκτηση του, μέσω της σελίδας Παληό Καβάλας, για το τελευταίο κρούσμα αυτοδικίας στον οικισμό, εξέφρασε ο διαχειριστής της Αλέξης Γούλας. Αναφέρεται στην κίνηση ενός κατοίκου του οικισμού (που απ’ ότι φαίνεται είναι γνωστός σε όλους) να αφαιρέσει την πινακίδα στη θέση Ακρωτήρι που οδηγούσε στην παραλία, προφανώς επειδή δεν ήθελε επισκέπτες και… φασαρία στο εν λόγω σημείο!!! Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο στο Παληό, μιας και υπάρχει το προηγούμενο όπου αφαιρέθηκαν δύο παγκάκια στον περιφερειακό δρόμο και πετάχθηκαν στον γκρεμό, από κάποιον άλλον που ενοχλήθηκε και αποφάσισε να… δράσει. Επίσης στην ανάρτηση αναφέρεται και η περίπτωση της κοπής 5 δέντρων από την παραλία «Γλάστρες», γεγονός για το οποίο δεν άνοιξε… ρουθούνι!

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, κάποιοι στο Παληό αποφασίζουν πως η αυτοδικία είναι κάτι που μπορούν να ασκούν χωρίς συνέπειες.

Λίγες μέρες πριν, με κόπους και βάσανα, καταφέραμε να βάλουμε 5 πινακίδες που να ενημερώνουν τους επισκέπτες μας για πέντε ελεύθερες παραλίες του Παληού.

Από εχθές η μία έκανε φτερά. Αυτή στο Ακρωτήρι. Ενόχλησε λέει κάποιους γιατί θα φέρει τουρίστες στην παραλία ΤΟΥΣ. Κι έτσι κάποιος θερμόαιμος πήγε και την έβγαλε. Με μαγκιά και νταηλίκι. Επειδή μυστικό που το ξέρουν δύο δεν είναι μυστικό, και ήδη στην παραλία συζητιέται ο ένοχος, ας το σκεφτεί ξανά κι ας ξαναβάλει την πινακίδα στη θέση της.

Τα δύο προηγούμενα περιστατικά ήταν τα παγκάκια στον περιφερειακό που ένας γείτονας ενοχλήθηκε, τα ξήλωσε και τα πέταξε στον γκρεμό. Από τότε πολλές φορές ζητήσαμε την επανατοποθέτησή τους, μιας και τα παγκάκια μπήκαν για τους υπερήλικες της γειτονιάς, χωρίς καμία τύχη ακόμα.

Τέλος, είχαμε το κόψιμο πέντε δένδρων μέσα σε δημοτικό οικόπεδο κάτω στις Γλάστρες, που και τότε δεν άνοιξε ρουθούνι. Αρκετά χρόνια μετά, η υπηρεσία πρασίνου δεν βρήκε πέντε δένδρα να φυτέψει παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσε.

Ο Δήμος και στις τρεις αυτές περιπτώσεις πρέπει να αντιδράσει. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και να του περνάει χωρίς συνέπειες. Η πινακίδα, τα παγκάκια και τα δένδρα πρέπει να μπούνε αύριο κιόλας».