Επίτιμοι δημότες Νέστου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Κιέβου Επιφάνιος

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου – Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην περιοχή κατέθεσαν τον θεμέλιο λίθο στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό της Χρυσούπολης

Στην έδρα του Δήμου Νέστου, τη Χρυσούπολη, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 5/9 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της εξαήμερης περιοδείας του σε Καβάλα, Θάσο και Ροδόπη. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης εκκλησίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Νέστου, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνειο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Δημαρχιακού Μεγάρου στη Χρυσούπολη.

Και στους δύο Ιεράρχες, εκτός από τους παπύρους των πρακτικών της ομόφωνης απόφασης του Δημoτικού Συμβουλίου Νέστου για την ανακήρυξης τους σε επίτιμους δημότες, δόθηκε από ένα πορτραίτο τους.

Ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την ανακήρυξη του ως επίτιμου Δημότη επισημαίνοντας ότι «η πλειονότητα των δημοτών του Δήμου κατάγονται από τις αλησμόνητες πατρίδες. Συνεπώς μας συνδέουν πάρα πολλά, τα οποία διασώζονται στην βασιλίδα των Πόλεων αλλά και στο Νέστο».

Στη συνέχεια της επίσκεψης στο Δήμο Νέστου, οι υψηλοί επισκέπτες παρέστησαν στην εκδήλωση της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό της Χρυσούπολης.