Καβάλα: Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 25χρονος για τη δολοφονία του 52χρονου στη Χρυσούπολη

Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 25χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 52χρονου στη Χρυσούπολη Καβάλας. H δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στην Καβάλα έξω από την επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων όπου εργάζονταν ο 52χρονος.

Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022 ενώπιον των δικαστικών λειτουργών για να απολογηθεί, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, μετά από αίτημά του, ζητήθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής και ψυχολογικής εξέτασης του κατηγορούμενου προκειμένου να διαπιστωθεί αν κατά την ώρα της τέλεσης της πράξης ο 25χρονος είχε διαταραγμένη συνείδηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 52χρονο άντρα, αλλά απλά να τον φοβίσει, ή έστω να τον τραυματίσει. Επίσης, δήλωσε, ότι τον φοβόταν λόγω του εργασιακού bullying που του ασκούσε στο χώρο της κοινής τους εργασίας.
Ο κατηγορούμενος στις 16 Σεπτεμβρίου, νωρίς το πρωί, είχε στήσει καρτέρι έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου στο οποίο εργαζόταν ο 52χρονος, και όταν εκείνος έφτασε στο χώρο της δουλειάς του τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές είχαν στρέψει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης στο στενό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του 52χρονου θύματος.

Ο κατηγορούμενος, που ήταν πρώην συνάδελφος του θύματος, είχε δηλώσει κατά τη σύλληψή του ότι θεωρούσε τον 52χρονο ως υπαίτιο για την απόλυσή του από τη δουλειά και ότι στο παρελθόν του είχε ασκήσει bullying.

Πηγή: cnn.gr