Καβάλα: Μπαράζ διαρρήξεων στην παραλιακή. Μέσα σε λίγες μέρες «ανοίξαν» 3 επιχειρήσεις και 1 τουριστικό λεωφορείο!

«Θρασύτατες» διαρρήξεις που μοιράζονται κοινά στοιχεία προβληματίζουν τις Αρχές

Τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022 σημειώθηκε μία ακόμη διάρρηξη σε κατάστημα εστίασης που εδρεύει στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Καβάλας, με τους δράστες να «σηκώνουν» χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συγκεκριμένα, οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν ένα νεαρό ζευγάρι [άντρας-γυναίκα] να εισέρχεται από την «πίσω» πόρτα και να παίρνει τα χρήματα από την «κάσα», καθώς τα PDA, δηλαδή τις ηλεκτρονικές συσκευές παραγγελιοληψίας, οι οποίες εξωτερικά προσομοιάζουν με κινητά τηλέφωνα.

Τα πρόσωπα των δραστών ήταν μεν καλυμμένα, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το ότι δεν φορούσαν γάντια και γενικά «κινούνταν» στον χώρο με περισσή… «άνεση» και χαλαρότητα κινήσεων!

Δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η πρώτη διάρρηξη που σημειώθηκε στην παραλιακή της Καβάλας, αλλά η… τρίτη!

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες, δύο δράστες [άντρες, αυτήν τη φορά] εισήλθαν σε έτερο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και «σήκωσαν» και πάλι ό,τι εισπράξεις υπήρχαν στο ταμείο καθώς και όλες τις συσκευές PDA.

Στην περίπτωση αυτή, ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες, οι οποίοι καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού, δεν φορούσαν καν… μάσκα!

Επίσης, στις 24 Σεπτεμβρίου 2022 άγνωστοι «άνοιξαν» το λούνα-παρκ της Καβάλας που επίσης εδρεύει στην παραλιακή, δίπλα από το πάρκο Φαλήρου.

Ως «επιστέγασμα» όλων των παραπάνω, σημειώθηκε και η διάρρηξη ενός τουριστικού λεωφορείου που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή του Τελωνείου, πάλι στην παραλιακή.

Ο δράστης ή οι δράστες «άνοιξαν» το λεωφορείο και αφαίρεσαν τιμαλφή που είχε αφήσει εντός του οχήματος ένα ζευγάρι τουριστών. Το λεωφορείο μετέφερε Πολωνούς τουρίστες οι οποίοι διαμένουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας «δείχνει» ότι η σύλληψη των δραστών είναι πολύ πιθανή…