ΔΙΠΑΕ: Έναρξη νέας ακαδημαϊκής χρονιάς Μεταπτυχιακού Προγράμματος παρουσία Θεοδόση Πελεγρίνη [φωτογραφίες]

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε στη Μεγάλη Λέσχη για «Το προφίλ του δασκάλου υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας»

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2002 η εκδήλωση για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς του Διιδρυματικού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο «Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες», που προσφέρεται εδώ και χρόνια στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές του ΔΔΠΜΣ ήταν ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θεοδόσης Πελεγρίνης και η Δρ. Κερασένια (Τζίνα) Παπαλεξίου, ΕΔΙΠ του ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του μεταπτυχιακού Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Βασίλης Τσιάντος αναφέρθηκε στην ιστορία του Μεταπτυχιακού και τις δράσεις του.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Πελεγρίνη με τίτλο «Το προφίλ του δασκάλου υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας» και της κ. Παπαλεξίου με τίτλο «Η φιλοσοφία ως εργαλείο επικοινωνίας και σκέψης στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης».

Μέσα από τις ομιλίες αναδείχτηκε ο ρόλος της φιλοσοφίας στο προφίλ του δασκάλου και γενικότερα στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης. Ο διάλογος και η «αμφισβήτηση» του δασκάλου παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το «παρών» στην εκδήλωση του ΔΔΠΜΣ έδωσαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του μεταπτυχιακού Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ Ευριπίδης Παπαδημητρίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Δράμας Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, ο τ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Διευθυντής του 2ου Λυκείου Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης, η Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Λυκούργος Μαγκαφάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Μιχαήλ Χανιάς, ο Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης Ευστάθιος Δημητριάδης, ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Χημείας Αχιλλέας Χριστοφορίδης, ο συνεργάτης του μεταπτυχιακού Βασίλειος Σάλτας, ο Δημήτριος Βαρβέρης μέλος του ΔΣ του Παραρτηματος Καβάλας της ΕΜΕ και υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ, οι υποψήφιες διδακτόρισσες του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Αναστασία Μαμπεϊτζή και Ελένη Παπαδοπούλου, μεταπτυχιακοί φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά στο πιάνο η Αναστασία Πιπεράκη, μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, με δάσκαλο τον Ιωάννη Κανάκη.