Νυρεμβέργη-Ελλάδα-Καβάλα: Μια «γέφυρα» φιλίας 200 ετών

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας «ΦΙΛΟΣ», σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Νυρεμβέργης

Ο Σύλλογος Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας «ΦΙΛΟΣ», σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Νυρεμβέργης, διοργανώνει εορταστική εκδήλωσης με σκοπό να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ίδρυση του Φιλελληνικού Συλλόγου Νυρεμβέργης «Der Nürnberger Griechenverein-Ο Νυρεμβεργέζικος Ελληνικός Σύλλογος».

Ο Σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι και το τέλος της δράσης του το 1831 πραγματοποίησε αγορές φαρμάκων, οπλισμού, πολεμοφοδίων, αγορές αιχμαλώτων και δωρεές. Μέρος της βιβλιοθήκης Ελλήνων κλασσικών που είχε ιδρύσει στο Μεσσολόγγι ο Ελβετός Μάγερ προερχόταν από εράνους του Φιλελληνικού Συλλόγου Νυρεμβέργης.

Ταυτόχρονα η εκδήλωση είναι φόρος τιμής για τον Νυρεμβεργέζο ευπατρίδη και θερμό Φιλέλληνα, Δρ. Ερνστ-Φρίντριχ Σούλτχάϊς-Dr. Ernst Friedrich Schultheiss (04/12/1939-05/09/2020).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Νυρεμβέργης την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00.