Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: «Όλοι οι πολίτες μπορούν να σώσουν μια ζωή»

Εκδήλωση του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καβάλας με ένα μήνυμα ζωής για την πρακτική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, από τις 10:30 έως και τις 13:30 και από τις 16:30 μέχρι τις 21:00 το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καβάλας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να σταλεί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης στην πρακτική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Η ημέρα αυτή έχει ορισθεί από το 2012 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το 2018 έχει αποκτήσει παγκόσμια διάσταση, με γνώμονα το μήνυμα «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Ευρώπη και στην Αμερική 700.000 άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από μια καρδιακή ανακοπή, που οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν σε θάνατο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσουμε δύο έως τέσσερις φορές την επιβίωση και την καλή έκβαση με θετικά αποτελέσματα, είναι η άμεση εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους πρώτους ανταποκριτές που είναι οι πολίτες. Αν αυξηθεί η συχνότητα εφαρμογής της, μπορεί 200.000 ζωές να σωθούν στην Ευρώπη και στην Αμερική κάθε χρόνο και πολύ περισσότερες σε όλο τον κόσμο.