Η Καβάλα τίμησε τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα [φωτογραφίες]

Επίσημη δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές της πόλης

Το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2022 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής «στους ήρωες που έπεσαν για την Ελευθερία και την Πατρίδα», με αφορμή την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Δοξολογία παρουσία των Αρχών της πόλης. Την ομιλία εκφώνησε το μέλος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας Αναστασία Κούντουρα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προς τιμήν των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά από τον βουλευτή ΝΔ Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, τους εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και από  τον πρώην πρόεδρο των Δυτικομακεδόνων της Καβάλας Αλέξη Γούλα.

«Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα. Η αυταπάρνηση με την οποία λειτούργησαν στα πεδία των μαχών, οδήγησε στην αποτίναξη των Βούλγαρων κομιτατζήδων και στην προσάρτηση πολλών περιοχών της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό. Είθε η παρακαταθήκη τους να αποτελεί εσαεί οδηγό για τις πρωτοβουλίες που οφείλουμε να αναλάβουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε την εδαφική μας ακεραιότητα. Αιώνια τους η μνήμη», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Μουριάδης.

Δείτε φωτογραφίες από τη Μέρα του Μακεδονικού Αγώνα στην Καβάλα