«Μηλομπερδέματα» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας μετά μουσικής και θεάτρου [φωτογραφίες]

4η Γιορτή Μήλου στο κατάμεστο από κόσμο «Καπνομάγαζο» με επίγευση αμιγώς... καλλιτεχνική-Τα βραβεία και οι δράσεις σε έναν θεσμό γεμάτο αρώματα και φαντασία

Η Γιορτή του Μήλου επέστρεψε στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού να διοργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στο κατάμεστο από κόσμο «Καπνομάγαζο» την 4η Γιορτή με τίτλο «Τα Μηλομπερδέματα», μια εκδήλωση-θεσμός με επίγευση… καλλιτεχνική.

Η Γιορτή είχε τα πάντα, για όλες τις ηλικίες: Γεύσεις, αρώματα, συνταγές, διαγωνισμό μηλόπιτας, διαγωνισμό αναγνώρισης φρούτων με κλειστά μάτια (συμμετείχαν περισσότερα από 50 παιδιά), ζωντανό εργαστήριο παρασκευής μαρμελάδας μήλου από την Κατερίνα Κεκρίδου, τραγούδι από τα μέλη της χορωδίας της Πολιτιστικής Στέγης Κρηνίδων και θεατρικό σκετσάκι από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεώνα.

Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε για 4η φορά ο… μετρ του είδους, Μιχάλης Μεκουρόπουλος.

Τα βραβεία

  • 1ο βραβείο: Θεοδοσία Ιατροπούλου
  • 2ο και 3ο βραβείο (ισοβαθμία): Μαρία Συρμαλή και Μαργαρίτα Καραϊσαρλίδου
1ο βραβείο: Θεοδοσία Ιατροπούλου
20 βραβείο: Μαρία Συρμαλή
3ο βραβείο: Μαργαρίτα Καραϊσαρλίδου

Κριτική επιτροπή

  • Ανδρέας Σκλαρής
  • Κλειώ Ιατρού
  • Τάσος Θύμνιος