Η Χριστιανική Ένωση Καβάλας ξεκινά για φέτος το έργο της με ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας

Έναρξη χρονιάς και Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. κ. Στέφανο

Η Χριστιανική Ένωση Καβάλας «Ο Απόστολος Παύλος», μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, ανοίγει τις πόρτες της και πάλι για να υποδεχθεί όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, μικρούς και μεγάλους, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που αφορούν στο έργο της Ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής για παιδιά και εφήβους, θεολογικού προβληματισμού και διαλόγου για ενηλίκους και εν γένει, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Δαγκλή 28, κοντά στον Ιερό Ναό Αγ. Παύλου Καβάλας) πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης.

Παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. κ. Στέφανος, ο οποίος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την έναρξη των εργασιών.

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης μας, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ανέλυσε τον φετινό θεολογικό προσανατολισμό, βασισμένο στο αγιογραφικό χωρίο «μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία» (Ιω 14, 27).

Σύντομα θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις για τη λειτουργία κύκλου φοιτητών, καθώς και κύκλου επιστημόνων.

*Κείμενο του Αθανάσιου Στογιαννίδη , Αναπληρωτή Καθηγητή Σχολικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών στο Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας