Απαγόρευση αλιείας από τη στεριά και πάνω από σκάφη στο λιμάνι της Καβάλας. Από πού και πότε επιτρέπεται [χάρτες]

Καθολική η απαγόρευση της αλιείας στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» όποτε καταπλέουν κρουαζιερόπλοια-Σε ποια άλλες περιπτώσεις είναι καθολική η απαγόρευση-Προβλέπονται πρόστιμα για τους παραβάτες

Την απαγόρευση κάθε μορφή αλιείας από τη στεριά και πάνω από πλοία-σκάφη, με οποιοδήποτε αλιευτικό εργαλείο στο μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» αποφάσισε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας.

Η απαγόρευση αλιείας ισχύει από τις θέσεις 1 έως 9, όπως αυτές εμφανίζονται στον παρακάτω χάρτη.

Περιοχή όπου επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, με πετονιά ή καλάμι από την ξηρά από το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» καθορίζεται ο χώρος μεταξύ της αποβάθρας Νο1 και Νο3 μπροστά από το Τελωνείο της Καβάλας, όπως αυτός εμφανίζεται στον παρακάτω χάρτη (θέσεις 6 έως 7) και μόνον στην περίπτωση που ο χώρος δε χρησιμοποιείται για τον ελλιμενισμό σκαφών, χωρίς την είσοδο Ε.Ι.Χ. οχημάτων και δικύκλων και απαγορεύεται καθολικά στις περιπτώσεις κατάπλου κρουαζιερόπλοιων και λήψης ειδικών μέτρων από τη Λιμενική Αρχή.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας ΑΕ είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα του περιγραφόμενου χώρου και σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο θα προβεί στην τοποθέτηση σχετικών απαγορευτικών πινακίδων στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καβάλας για την πληροφόρηση του κοινού.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, η ισχύς της οποίας αρχίζει από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες ποινικές ή αστικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες επιβάλλονται από την οικεία Λιμενική Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α), όπως αυτό ισχύει σήμερα για παράβαση του άρθρου 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Καβάλας (ΦΕΚ 262Β/78).