Το 3ο ΓΕΛ Καβάλας στην Μοίρα Αεροπυρόσβεσης του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»

Οι 14 μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας Erasmus του σχολείου για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών ενημερώθηκαν από το προσωπικό της Μοίρας για τον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών

Η ομάδα Erasmus του 3ου ΓΕΛ Καβάλας που συμμετέχει στο νεοεγκριθέν πρόγραμμα ΚΑ2/Σύμπραξης Σχολικών Μονάδων με τον τίτλο «Forest fire prevention», επισκέφθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 τη Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών που εδρεύει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος». Στην εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν 14 μαθητές/-τριες και δύο εκπαιδευτικοί.

Βασικός στόχος της εκπαιδευτικής μετακίνησης ήταν η ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης πυρκαγιών με συνεργασία φορέων όπως η πολεμική αεροπορία, το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντικό προσωπικό.

Η ομάδα μας έτυχε εξαιρετικής φιλοξενίας στο χώρο του κλιμακίου Αεροπυρόσβεσης του Αεροδρομίου Χρυσούπολης. Μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τον Σμχο (Ι) Γαρύφαλλο Ζαφειρίου, τον Επγο (Ι) Χρήστο Καλογεράκη και τον Ανθστη (ΕΤΑΦ) Άγγελο Μουζάκη, με πλήρη και λεπτομερή τρόπο, για την λειτουργία του κλιμακίου και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Δόθηκε στους μαθητές μας η μοναδική δυνατότητα να ανέβουν σε αεροσκάφος Pezetel και να δουν από κοντά το πιλοτήριο, γεγονός που τους ενθουσίασε κι αποτέλεσε εξαιρετική βιωματική δράση στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης.