Θόδωρος Μουριάδης: Τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας

Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Καβάλα - Απόδοση τιμών στους ήρωες παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου

Το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 η Καβάλα συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Της επίσημης δοξολογίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, στον Δημοτικό Κήπο.

Το «παρών» έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, διότι τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Των ανθρώπων που αντιστάθηκαν σε έναν ισχυρό κατακτητή.

Όταν τα αστικά κόμματα της Ελλάδος δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουνε, υπήρξαν άνθρωποι που βγήκαν στα βουνά και στις πόλεις και αντιστάθηκαν στον εχθρό. Επειδή, όμως, ακόμη και σ’ αυτές τις πολύ ηρωικές στιγμές μπαίνει η διχόνοια ανάμεσά μας, φτάσαμε σε κάποιο άλλο αποτέλεσμα.

Αυτοί που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, οι ταγματασφαλίτες και οι χίτες, πήρανε λίγο αργότερα θέσεις εξουσίας, και οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν πέθαναν στην αφάνεια.

Η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αναγνώρισε την Εθνική αντίσταση, οι ενέργειες που έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προκειμένου να σταματήσει αυτή η διχόνοια, και τα γεγονότα του Γοργοπόταμου, όπου συνεργάστηκαν όλοι για το καλό της πατρίδας, πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας».

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις