Καβάλα: Με το «έτσι θέλω» έκλεισε την οδό Βενιζέλου!

Χωρίς να πάρει άδεια από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία και χωρίς να ενημερώσει το Αστικό ΚΤΕΛ, ο εργολάβος του έργου για την τοποθέτηση δικτύου φυσικού αερίου, σταμάτησε την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της πλατείας έως την οδό Κουντουριώτου

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την απαράδεκτη, έως και προκλητική, συμπεριφορά των συνεργείων για την τοποθέτηση του δικτύου οπτικών ινών στην Καβάλα, η οποία οδήγησε σε ουκ ολίγες ζημιές και σε μεγάλη ταλαιπωρία του κόσμου που εξ αιτίας τους έμενε για πολλές ώρες χωρίς νερό. Από το πρωί της Τετάρτης 30/11 ήρθε να προστεθεί και το συνεργείο για την τοποθέτηση του φυσικού αερίου, που τις τελευταίες ημέρες εργάζεται στο κέντρο της Καβάλας, να δείξει πως αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των νόμων, των κανονισμών ασφαλείας και γενικότερα τη λειτουργία μια πόλης.

Στην κυριολεξία με το… «έτσι θέλω» ο εργολάβος του έργου, αποφάσισε να κλείσει το δρόμο στην οδό Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Δοιράνης (στην κεντρική πλατεία) έως την οδό Κουντουριώτου, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες για την τοποθέτηση του δικτύου, χωρίς να ενημερώσει και (κυρίως) χωρίς να πάρει την έγκριση από καμία Αρχή!!! Μάλιστα προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων, αποφάσισε (σ. σ. εννοείται… μόνος του) να εκτρέψει την κυκλοφορία τοποθετώντας και σχετικές πινακίδες!!!

Χωρίς άδεια από κανένα…

Όπως ήταν φυσικό το κλείσιμο μιας από τις κεντρικότερους οδούς του κέντρου της πόλης (έστω και για λίγα μέτρα, έστω και για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα) προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στο σημείο έφτασε ο αντιδήμαρχος Καβάλας (αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία) Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος ζήτησε την άδεια για τις εκτελούμενες εργασίες η οποία δεν υπήρχε! Όπως αποδείχτηκε, όχι μόνο δεν υπήρχε η σχετική άδεια, αλλά ούτε η άδεια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Με λίγα λόγια ο εργολάβος δεν ενημέρωσε κανέναν για τις κινήσεις του, ούτε καν το Αστικό Λεωφορείο Καβάλας μιας από το συγκεκριμένο δρόμο περνάνε γραμμές λεωφορείων! Για το λόγο αυτό μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Αστικό ΚΤΕΛ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της εταιρίας που εκτελεί το έργο.

Ζημιά στο δίκτυο οπτικών ινών

Η ταλαιπωρία διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ωστόσο το… κακό δεν περιορίστηκε μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων. Προφανώς μέσα στη βιασύνη των εργατών να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, προκλήθηκε ζημιά και στο δίκτυο οπτικών ινών που είναι τοποθετημένο στο σημείο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί εκτεταμένη διακοπή στο internet και το τηλέφωνο