Ένα διήμερο γεμάτο έθιμα και εκδηλώσεις στη Δράμα για τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας

Μετά από τα δύο χρόνια πλήθος κόσμου κατέκλυσε τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στο κέντρο της πόλης για να ρίξει τα καραβάκια συνοδευόμενα από ευχές-Το μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου για την ημέρα

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 η Δράμα είχε την τιμητική της, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στα έθιμα και στις εκδηλώσεις για την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, της πολιούχου και προστάτιδας της πόλης. Μικροί και μεγάλοι, μετά από τα δύο χρόνια πανδημίας, κατέκλυσαν τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στο κέντρο της πόλης για να ρίξουν τα καραβάκια τους, συνοδευόμενα από ένα αναμμένο κεράκι και πολλές ευχές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη λιτανεία της εικόνας της αγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την πολυπληθή πομπή να καταλήγει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Εκεί έλαβε χώρα ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου, ενώ κατόπιν τελέστηκε αγρυπνία. Δεν έλειψε και η προσφορά της παραδοσιακής «Βαρβάρας» από το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας σε όλους τους επισκέπτες της Ονειρούπολης η οποία άνοιξε τις πύλες της, ενώ ακολούθησε δοξολογία για να τιμηθεί η μνήμη της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο «ΦΩΣΤΗΡΙΔΗ».

«Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και με αίσθημα κατάνυξης συμμετείχα χθες, παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, στη λιτάνευση της εικόνας της αγίας και στον αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό Δράμας. Θέλησα με αυτόν τον τρόπο να τιμήσω, μαζί με όλους τους Δραμινούς, τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας και προστάτιδας του Πυροβολικού μας. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους κατοίκους της Δράμας χρόνια πολλά, με υγεία, ευημερία και προκοπή», αναφέρει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος ο οποίος έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις.