Απεβίωσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Κατσικαλάκης

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις11.30 π.μ. στον ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας, μετά από την Θεία Λειτουργία

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου αναγγέλλεται με λύπη η εκδημία του αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Κατσικαλάκη, Εφημερίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Ο π. Βασίλειος Κατσικαλάκης του Εμμανουήλ γεννήθηκε στις 22/10/1945 στον Αζωκέραμο Σητείας Κρήτης. Στις 2/7/1967 νυμφεύθηκε την Αικατερίνα Γανίτη, και απέκτησε τρία τέκνα, την Χρυσή, την Νικολέτα και τον ιερέα Εμμανουήλ. Στις 13-8-1967 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 30-1-1968 Πρεσβύτερος από τον μακαριστὸ Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρὸ Αλέξανδρο.

Διορίσθηκε και υπηρέτησε ως εφημέριος στον ιερό Ναό του Τιμίου Προ-δρόμου Λυδίας Φιλίππων μέχρι τον Απρίλιο του 1969, έπειτα τοποθετήθηκε στον ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Καβάλας μέχρι τον Ιούνιο του 1970 και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον ιερό Ναό του αγίου Απόστόλου Παύλου Καβάλας.

Έλαβε το απολυτήριο του Ανώτερου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Θεσσαλονίκης την 1η Ιουλίου 1968.

Την 8η Αυγούστου του 2006 ο μακαριστός Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρὸς Προκόπιος τον ετοποθέτησε στη θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καβάλας, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα.

Το 2019 εχειροθετήθη Πρωτοπρεσβύτερος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και  Θάσου κ. Στεφάνου.

Απεβίωσε την Παρασκευή 9ηΔεκεμβρίου 2022.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή 11Δεκεμβρίου στις11.30 π.μ. στον ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας, μετά από την Θεία Λειτουργία που θα προηγηθεί ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του θανόντος ιερέως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου.

Η ταφή του μεταστάντος θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.