Η «Γλυκιά Αγκαλιά» μίλησε για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Επιτυχημένη η ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στο Πολύκεντρο του Αγίου Λουκά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ)

Το Σάββατο, 10/12/2022, στα γραφεία του Συλλόγου μας, στο Πολυκέντρο του Αγίου Λουκά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά», διοργάνωσε με επιτυχία την «Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Καβάλας» στα πλαίσια της πράξης «Ανάπτυξη Προτύπου Μοντέλου Ποιότητας στην Αγωγή Υγείας, Αυτοφροντίδα – Μακροχρόνια Φροντίδα Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Την ημερίδα άνοιξε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Βιολόγος, MSc: «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη», «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία» Χρήστος Δαραμήλας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Αποστολίδου Ελένη, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης, ο Δημήτριος Θεοδωρίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο. Τέλος, ο Νικόλαος Παπάνας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου – Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού, Β΄ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης του Διαβητικού Ποδιού απηύθυνε χαιρετισμό και προέδρευσε της ημερίδας.

Οι επιστήμονες οι οποίοι συμμετείχαν στην ημερίδα ήταν οι εξής:

  1. Γεώργιος Τσούτσας, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας ΑΠΘ, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2;»
  2. Βαλεντίνη Γιαννιώτη, Γενική Ιατρός, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη για την αποφυγή των επιπλοκών;»
  3. Γλυκερία Τζήμου, Ψυχολόγος MBA – Εκπαιδευτικός, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Κατά πόσο είναι αναγκαία η παρουσία του ψυχολόγου στη διαχείριση του Διαβήτη;»
  4. Χρήστος Δαραμήλας, Βιολόγος, MSc: «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη», «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία και Τοξικολογία», Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Αποτελέσματα εκπαιδευτικών συναντήσεων και νομοθετικές εξελίξεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας η Μαρία Τριανταφύλλου, Δημοσιογράφος και Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, παρουσίασε και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να εγγραφεί στην ψηφιακή πλατφόρμα Diabeteseducation.gr, την πλατφόρμα της ασύγχρονης εκπαίδευσης που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου, προκειμένου να παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά βίντεο των διακεκριμένων επιστημόνων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, αλλά και να απευθύνει ερωτήματα που μπορεί να έχει.

O Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά», ευχαριστεί πολύ τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολικής Αγωγής Καβάλας, Ανέστη Δημητριάδη, για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για την υλοποίηση της Επιστημονικής Ημερίδας και όλους όσους παραβρέθηκαν αυτήν την μέρα και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα και τα αρτοζαχαροπλαστεία Σκλαρή και τον Ανδρέα Σκλαρή που προμήθευσε με κεράσματα και γλυκίσματα.