Καβάλα: Μπαζώθηκε μερικώς το πηγάδι από το οποίο ανασύρθηκε ζωντανή η αδέσποτη σκυλίτσα

Η αρχή έγινε από τον Δήμο Καβάλας, μένουν, όμως, δεκάδες ακόμη τέτοια ανοιχτά πηγάδια στην περιοχή τα οποία αποτελούν κίνδυνο για ζώα και ανθρώπους

Μία μέρα μετά τη διάσωση της σκυλίτσας από το πηγάδι που βρέθηκε στο Περιγιάλι στην Καβάλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, με τη συνδρομή του Κώστα Γιτίσογλου και του Παρασκευά Ατζεμιδάκη [διαβάστε εδώ] ο Δήμος Καβάλας προχώρησε την επόμενη μέρα σε μερικό μπάζωμα του πηγαδιού με χώμα και κλαδιά.

Το πρόβλημα είναι, πάντως, ότι στην περιοχή του Περιγιαλίου, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, βρίσκονται δεκάδες τέτοια ανοιχτά πηγάδια τα οποία αποτελούν κίνδυνο όχι μόνον για ζώα, αλλά και για ανθρώπους.

«Εύχομαι η περίπτωση της συγκεκριμένης ηρωίδας σκυλίτσας να ενεργοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε σωστό σφράγισμα αυτών των πηγαδιών για την ασφάλεια όλων μας. Η συγκεκριμένη επικίνδυνη και δύσκολη διάσωση δε θα ήταν δυνατόν να είχε λάβει θετική έκβαση αν δεν συμμετείχε σε αυτήν ο υπάλληλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας και μέλος του Συλλόγου Καταδρομέων Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», Ατζεμιδάκης Παρασκευάς. Φυσικά ο εξοπλισμός που έχει παραχωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τον οργανισμό προστασίας ζώων της Γερμανίας Tiere in not Griechenland e.V. ήταν καθοριστικός παράγοντας για την ασφαλή απελευθέρωση του ζώου. Ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει διασώσει εκατοντάδες ζώα στην Καβάλα όπου δεν έχουν όλα οπτικοακουστική κάλυψη, αλλά το γνωρίζουμε στο πετσί μας», ανέφερε σε ανάρτησή του ο κ. Γιτίσογλου.