3ο ΓΕΛ Καβάλας: 70 τόμοι βιβλίων στην «ανοιχτή βιβλιοθήκη» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και προς όλους όσους συνέβαλαν υλικά στην υλοποίηση του εγχειρήματος

Την μεγάλη ικανοποίηση του σχολείου στην ανταπόκριση που είχε το αίτημα του για ενίσχυση της «ανοιχτή βιβλιοθήκης» του, εκφράζει με ανακοίνωση του το 3ο ΓΕΛ Καβάλας. Η ενίσχυση έρχεται μέσα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ επισημαίνεται ότι η προσπάθεια για ενίσχυση της βιβλιοθήκης θα συνεχιστεί.

Η ανακοίνωση του 3ου ΓΕΛ αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γίναμε αποδέκτες μιας δωρεάς από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για 70 τόμους λογοτεχνικών, κατά βάση, βιβλίων που τοποθετήθηκαν στην καινούργια μας “ανοιχτή Βιβλιοθήκη”, στην οποία δώσαμε ρόλο κεντρικό στον διάδρομο του σχολείου μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια δημιουργική γωνιά μάθησης για κάθε παιδί που θέλει να δανειστεί ένα βιβλίο ή, ακόμα καλύτερα, για κάθε παιδί που προτιμά να καθίσει στον καναπέ ή στις καρέκλες και το τραπέζι-αναγνωστήριο, για να διαβάσει ένα βιβλίο στο διάλειμμα ή σε κάποιο κενό μαθήματος που δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Αυτά όλα φαίνονται στη φωτογραφία. Στο σχέδιό μας αυτό, που περιγράφηκε σε επιστολή μας προς τους Βουλευτές-Βουλεύτριες του Νομού μας, ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα ο Υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, γιατί η δωρεά του γέμισε σχεδόν τη Βιβλιοθήκη μας, μαζί με άλλες δωρεές, δίνοντας την ευκαιρία στις μαθήτριες και τους μαθητές μας να κάνουν πράξη αυτό που ονειρευτήκαμε γι’ αυτούς: στα διαλλείματα, πράγματι, βλέπουμε παιδιά με ένα βιβλίο στο χέρι να κάθονται και να απορροφώνται στον κόσμο της λογοτεχνίας, στον κόσμο του πνεύματος.

Το σχέδιό μας όμως είναι δυναμικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. Κι, άλλωστε, πόσα βιβλία χωράνε σε μια βιβλιοθήκη; Μα δεν υπάρχει όριο… Ας έχουμε εμείς τα βιβλία και θα βρούμε και άλλες καλαίσθητες βιβλιοθήκες να τις τοποθετήσουμε πλάι στην υπάρχουσα ή σε άλλα σημεία του σχολείου μας!

Από τη θέση αυτή στέλνουμε τις ευχαριστίες μας τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στους εκπαιδευτικούς και κάποιους γονείς και μαθητές, που συνέβαλαν οικονομικά στο όλο εγχείρημα και δώρισαν γύρω στα 40 επιπλέον βιβλία, ενώ δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε το αναγνωστικό για κάθε καινούρια δωρεά. Και βέβαια γι’ ακόμα μια φορά ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο για την ευγενική προσφορά του».