Καβάλα: Παραμονές Χριστουγέννων δύο άστεγοι έκαναν την «εμφάνισή» τους στην καρδιά της πόλης [φωτογραφίες]

«Είμαι άστεγος. Ο Θεός και η Παναγίτσα μαζί σας. Ό,τι μπορείτε, ότι αγαπάτε. Καλές Γιορτές», το μήνυμά τους στους περαστικούς από την πλατεία Καραολή

Ηπλατεία Καραολή, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Καβάλας, είναι τα τελευταία χρόνια ένα από τα «κέντρα» της νυχτερινής διασκέδασης της πόλης, ένα «hot spot» που υποδέχεται καθημερινά μεγάλο μέρος της καβαλιώτικης διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Τις τελευταίες μέρες, όσοι διέρχονται από το σημείο, παρατηρούν ένα ασυνήθιστο -για την πόλη μας- φαινόμενο, δύο άστεγοι να έχουν μετατρέψει σε «κατάλυμά» τους την είσοδο ενός ανοίκιαστου καταστήματος που παλαιότερα λειτουργούσε ως χώρος εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί κανείς να δει τα «χρεώδη» των «ενοίκων» της εισόδου του καταστήματος: χαρτόκουτες, μερικές κουβέρτες. μια καρέκλα, μπουκάλια με νερό, πλαστικές σακούλες κ.άλ.

Λίγο παραπέρα, επάνω σε μία καρέκλα «δανεισμένη» από παρακείμενο κατάστημα εν λειτουργία, μια αυτοσχέδια πινακίδα γράφει τα εξής:

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κάποιες βραδιές κοιμάται στο σημείο ένας άνδρας και κάποιες άλλες, δύο. Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να τους βοηθήσουν με την παροχή φαγητού ή νερού.

Σε κάθε περίπτωση, η «εμφάνισή» τους στο σημείο έγινε τα τελευταία 24ωρα, μάλλον από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ή Παρασκευής.

Ο ένας από τους δύο φέρεται να είναι πομακικής καταγωγής· το πρωί πουλάει χαρτομάντιλα στην πόλη και το βράδυ αναζητά ένα καταφύγιο για να κοιμηθεί.