Ακόμη μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη «φύτρωσε» στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Σωματείο Επιπλοξυλουργών Νομού Καβάλας και Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» έφτιαξαν αφιλοκερδώς μια πανέμορφη γωνιά για τους λάτρεις του βιβλίου

Μια ακόμη υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη έγινε πράξη στην Καβάλα, μέσα από το αίσθημα της προσφοράς, την ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση που διακατέχει τους εμπνευστές της.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Νομού Καβάλας, έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», αφιλοκερδώς κατασκεύασε μία πανέμορφη υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη την οποία τοποθέτησε στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα στην Παλιά Μουσική (Τζαμί Χαλίλ Μπέη).

Πρόκειται για μία όμορφη κατασκευή φτιαγμένη με μεράκι από τους μαραγκούς του Σωματείου και αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο προώθησης της φιλαναγνωσίας. Η λειτουργία της επαφίεται στη συνεισφορά των παιδιών που θα την επισκέπτονται. Ο τρόπος χρήσης της είναι απλός: Αφήνεις ένα βιβλίο και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου χωρίς άλλη συνδρομή ή εγγραφή σε καταλόγους μελών της βιβλιοθήκης.

Ο Δήμος και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στα μέλη του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Νομού Καβάλας και εύχονται σε αυτά και τις οικογένειες τους καλές γιορτές και ένα ελπιδοφόρο 2023 γεμάτο υγεία, αγάπη και δημιουργία.