Συλλαλητήριο στην Καβάλα με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενου στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων [βίντεο, φωτογραφίες]

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τα ξημερώματα με νέα παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων

Εργατικά σωματεία και φορείς της Καβάλας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022 συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην πόλη, μετά το εργατικό δυστύχημα και τον θάνατο ενός 30χρονου εργαζόμενου στο Εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Τα σωματεία και οι φορείς απαίτησαν να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, να γίνουν έλεγχοι και να επιβληθούν μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, Νίκος Βογιατζίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, Αναγνώστης Καραμπατζάκης, ενώ στη συνέχεια, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βάσω Μπράτσου διάβασε επιστολή εργαζομένου της ΒΦΛ προς τα Συνδικάτα.

Αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο κτίριο που εδρεύει η Επιθεώρηση Εργασίας, όπου το πρωί είχε προηγηθεί παρέμβαση των σωματείων.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2022 στις 05:30 όπου θα πραγματοποιήσουν νέα παρέμβαση στη πύλη του εργοστασίου των Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ, Διονύση Κλάδη.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση

*Φωτογραφίες-βίντεο: 902.gr