Ντίνος Κλειτσιώτης: «Αποχαιρετισμός στα όπλα» του Νοσοκομείου Καβάλας. Η τελευταία συνέντευξη ως Διοικητής του Ιδρύματος

«Όσα κάναμε και όσα δεν καταφέραμε»: Αποχαιρετιστήρια και απολογιστική συνέντευξη του απερχόμενου Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Οι νέες προσλήψεις, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και η δύσκολη εποχή της Covid-19

Την τελευταία του συνέντευξη πριν την αποχώρησή του από τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας για να κατέλθει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2022 από το αμφιθέατρο του Ιδρύματος ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Στη συνέντευξη παρόντες ήταν ο αντικαταστάτης του και μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Διοικητής του Ιδρύματος, Αχιλλέας Γερόπουλος, ο Επιμελητής της Β’ Παθολογικής Κλινικής, Ξενοφών Κροκίδης και ο υπεύθυνος της Μηχανογράφησης του Νοσοκομείου, Βασίλης Αγγελίδης.

Ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους

Αρχικά ο κ. Κλειτσιώτης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, οι οποίοι για τρία ολόκληρα χρόνια έδωσαν τιτάνιο αγώνα με τον κορονοϊό Covid-19 και ανταπεξήλθαν στις ανάγκες, ενώ σημείωσε πως δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός είναι ακόμη ανάμεσά μας, άσχετα αν τα περιστατικά είναι μειωμένα. «Βελτιώσαμε πολλά πράγματα, όμως κάποια δεν τα καταφέραμε όπως θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά οι υπηρεσίες που δώσαμε στις νοσηλείες ήταν άριστες», τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για κάποιους εργαζόμενους που δυστυχώς έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό.

Η δραστηριότητα του ιδρύματος στον καιρό της πανδημίας

Σημείωσε πως το Νοσοκομείο Καβάλας είναι από τα καλύτερα στην Περιφέρειά μας και απόλυτα στελεχωμένο πλέον με γιατρούς. «Υπάρχουν πολλοί γιατροί στα τμήματα, στο Νευρολογικό, στο Καρδιολογικό, στο Ουρολογικό, στο Αναισθησιολογικό και στο Χειρουργικό ως ένα σημείο. Παράλληλα αντικαταστήσαμε όλα τα άτομα που έφυγαν με συνταξιοδότηση, θα προσληφθούν 41 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σε λίγο καιρό, ενώ γίνονται και νέες προκηρύξεις για πολλές άλλες θέσεις. Αντικαταστάθηκαν όσοι έφυγαν με αναστολή μέσω ιδιώτη και από την 1η Ιανουαρίου θα γυρίσουν υπό όρους όσοι ήταν ανεμβολίαστοι», σημείωσε ο κ. Κλειτσιώτης.

Μίλησε ακόμη και για τα περιστατικά που επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά που τον καιρό της πανδημίας έφτασαν τις 150.000 άτομα. Αναφέρθηκε στα χιλιάδες τεστ κορoνοϊού που έγιναν και στο μοριακό βιολογικό εργαστήριο που έκανε τα τεστ και έβγαζε την επόμενη στιγμή τα αποτελέσματα των μολύνσεων χωρίς να χρειαστεί να στέλνονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ είπε πως ανά πάσα στιγμή κάθε πολίτηςμπορεί να κάνει δωρεάν μοριακά τεστ στο Νοσοκομείο Καβάλας. Μάλιστα για τα μοριακά τεστ δόθηκαν πάνω από 1 εκ. ευρώ.

Οικονομικά και Μηχανοργάνωση

Κάνοντας λόγο για τα οικονομικά του Ιδρύματος είπε πως είναι σε μεγάλο βαθμό τακτοποιημένα και όλοι οι γιατροί είναι πληρωμένοι μέχρι και τον Νοέμβριο. «Πήγαμε πολύ καλά και στο θέμα της Μηχανογράφησης. Τα ραντεβού πλέον κλείνονται ηλεκτρονικά, τα αποτελέσματα στέλνονται στους ασθενείς μέσω e-mail, ενώ υπάρχει και ο ιατρικός φάκελος που διευκολύνει πάρα πολύ γιατρούς και ασθενείς. Σε αυτό το σημείο θέλω να συγχαρώ τον κ. Αγγελίδη που προχώρησε σε μεγάλο βαθμό την ηλεκτρονική διαχείριση. Το μόνο που δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε όπως θα θέλαμε είναι να εκμεταλλευτούμε τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, εφ όσον θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο απερχόμενος Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ευχές για την νέα χρονιά

Μετά το τέλος της συνέντευξής του ο κ. Κλειτσιώτης ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο της Καβάλας καλή χρονιά με υγεία και έκλεισε τη συνάντηση με κεράσματα προς τους δημοσιογράφους, ανταλλάσσοντας μαζί τους ευχές για τη νέα χρονιά και συστήνοντάς τους τον αντικαταστάτη του, Αχιλλέα Γερόπουλο.