6η Γιορτή Παιδείας στον Δήμο Παγγαίου: Βραβεύτηκε ένα παρόν γεμάτο… μέλλον [φωτογραφίες]

Άνθρωποι του πνεύματος, μαθητές, μαθήτριες και σχολεία τιμήθηκαν για τους δικαιωμένους κόπους τους στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη

Μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 πραγματοποιήθηκε η 6η Γιορτή Παιδείας στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Δήμου Παγγαίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία ξεκίνησε το 2017 με πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου και του Δημάρχου, Φίλιππου Αναστασιάδη, με γνώμονα το γεγονός ότι η εκπαίδευση αποτελούσε και αποτελεί μία από τις βασικές τους προτεραιότητες.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αντάξια της σημαντικότητας της εκδήλωσης και η μέρα ήταν μία τεράστια επιβράβευση για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους, αποτελώντας παραδείγματα προς μίμηση.

Στην εν λόγω εκδήλωση βραβεύτηκαν πέντε Παγγαιορίτες για την μέχρι τώρα πορεία τους στον επαγγελματικό τους βίο και όχι μόνον. Πέντε άνθρωποι που μέσω του έργου τους τιμούν τον Δήμο με τον καλύτερο τρόπο και όπως δηλώνουν οι ίδιοι τους, αισθάνονται περήφανοι και τυχεροί για την καταγωγή τους.

Αναλυτικά τα ονόματα των βραβευθέντων

  • Γρηγοριάδης Θεόδωρος (Συγγραφέας)
  • Κουσλόγλου Μανώλης (Φυσικός)
  • Πεφτίτσης Δημοσθένης (Ακαδημαϊκός)
  • Ταγκόπουλος Ηλίας (Ακαδημαϊκός)
  • Κιλινκαρίδου Νικολέτα (Φοιτήτρια Κοινωνικών Επιστημών)

Εν συνεχεία, βραβεύτηκαν οι μαθητές και οι σχολικές μονάδες που διακρίθηκαν σε σχολικούς διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας την προσπάθεια των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης και για τη μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων και εμπειριών στους μαθητές.

Τέλος, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες των πανελληνίων και οι μαθητές που συγκέντρωσαν τις τρείς υψηλότερες βαθμολογίες. Αυτά τα παιδιά ανταμείφθηκαν για τους κόπους που κατέβαλαν κατά το προηγούμενο έτος, κερδίζοντας ένα εισιτήριο στο «ταξίδι» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Σε όλους αυτούς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχές για ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες. Επιπλέον, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι γονείς, οι λοιποί συγγενείς και φίλοι που στάθηκαν δίπλα τους σε κάθε τους βήμα και το απέδειξαν περίτρανα με τη χθεσινή τους παρουσία», αναφέρει ο Δήμος Παγγαίου στην ανακοίνωσή του.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Παγγαίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Επιπλέον για ακόμη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Παγγαίου συμμετείχε έμπρακτα στην οργάνωση και πραγματοποίηση μίας ακόμη εκδήλωσης.