Covid-19: Περιστατικά της μετάλλαξης «Κράκεν» εντοπίστηκαν και στην Ελλάδα

Πρόκειται για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ΧΒΒ.1.5. η οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτική-149 θάνατοι καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στα νοσοκομεία της χώρας-Μειωμένη η θετικότητα όσον αφορά στη γρίπη

Έξι περιστατικά με την υποπαραλλαγή της Όμικρον ΧΒΒ.1.5. ή αλλιώς «Κράκεν» η οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτική έχουν εντοπιστεί πλέον στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η οποία κάνει λόγο για μικρή αύξηση των εισαγωγών με Covid-19 στα νοσοκομεία, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Όσον τα περιστατικά με Covid-19 στη χώρα, ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 128, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας καταγράφηκαν 149 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος 51-98).

Στην ίδια αναφορά του Οργανισμού, υπογραμμίζεται ακόμη ότι η θετικότητα για τον ιό της γρίπης εμφανίζει μείωση, όπως και οι υπόλοιπες γριπώδεις συνδρομές, ενώ όσον αφορά στον συγκυτιακό ιό -RSV- η θετικότητα δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.