Γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Κρηνίδων: Γιατί τα παιδιά μας εξακολουθούν να βρίσκονται στο παλιό σχολικό κτίριο;

«Κουραστήκαμε να διεκδικούμε το αυτονόητο»: Σκληρή ανακοίνωση από τα Διοικητικά Συμβούλια Γονέων και Κηδεμόνων για την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Δήμου Καβάλας, της Περιφέρειας και όσων είναι υπεύθυνοι για την αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων και των όσων υποσχέσεων έχουν εξαγγελθεί εξέδωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Κρηνίδων, τονίζοντας ότι «αυτήν τη στιγμή τα παιδιά μας εξακολουθούν να βρίσκονται στο παλιό σχολικό κτίριο».

Η ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιος ανακοινώνει αποκλειστικά για το σχολικό συγκρότημα των Κρηνίδων χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 3.000.000 ευρώ.

Τι ακολούθησε;
Το  Μάιο του 2022 ο Δήμος Καβάλας δίνει τις εξής υποσχέσεις:

  • Μέχρι τέλη Αυγούστου θα έρθουν οι προκατασκευασμένες αίθουσες σε Αμυγδαλεώνα και Λυδία
  • Οι υποδομές για την μετεγκατάσταση των μαθητών είναι έτοιμες
  • Οι εργασίες στο σχολείο των Κρηνίδων θα ξεκινήσουν με τη νέα σχολική χρονιά (Σεπτέμβριο 2022)

Τι συνέβη;

  • Τον Σεπτέμβριο οι μαθητές ξεκινούν στο παλιό σχολικό κτίριο των Κρηνίδων
  • Οι αναγκαίες προκατασκευασμένες αίθουσες δεν έχουν έρθει σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα
  • Στις 14/10/2022 στη συνάντηση που πραγματοποιείται στις Κρηνίδες με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη και τον αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο διαβεβαιώνονται τα μέλη των Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και οι διευθυντές των δύο σχολείων ότι η μετεγκατάσταση θα γίνει την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και οι αναγκαίες αίθουσες θα έρθουν σύντομα

Σήμερα
Αυτήν τη στιγμή τα παιδιά μας εξακολουθούν να βρίσκονται στο παλιό σχολικό κτίριο.

Αγαπητοί συμπολίτες, αν όλα αυτά τα γεγονότα δεν ήταν σοβαρά, η «παράσταση» αυτή θα είχε μεγάλη επιτυχία ως κωμωδία. Μια κοινωνία 10.000 ανθρώπων (πρώην Δήμος Φιλίππων) κουράστηκε και εξοργίστηκε να διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά της για ένα αξιοπρεπές ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.