3ο ΓΕΛ Καβάλας: Ο εκδοτικός οίκος «Πόλις» ενίσχυσε την «Ανοιχτή Βιβλιοθήκη» του σχολείου

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του διευθυντή του Λυκείου προς τον εκδοτικό οίκο που πρόσφερε 33 λογοτεχνικά βιβλία

Τη χαρά και την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του εκδοτικού οίκου «Πόλις» στο αίτημα για ενίσχυση της «Ανοιχτής Βιβλιοθήκης» του σχολείου, εκφράζει με ανακοίνωση του ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Καβάλας Ευάγγελος Αδάμος. Στην ανακοίνωση του τονίζει ότι στη βιβλιοθήκη προστέθηκαν 33 τόμοι ποιοτικών λογοτεχνικών βιβλίων, ενώ επισημαίνει ότι η προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση θα συνεχιστεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γίναμε αποδέκτες μιας ακόμα δωρεάς, αυτή τη φορά από τον γνωστό εκδοτικό οίκο «Πόλις». Έτσι, η «ανοιχτή Βιβλιοθήκη» του 3ου ΓΕΛ, μια δράση του σχολείου μας για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητριών και μαθητών με ποιοτικά βιβλία, κατά βάση λογοτεχνικά, για την οποία είχαμε ενημερώσει το κοινό με άλλο Δελτίο Τύπου-Ευχαριστήριο προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για 33 τόμους λογοτεχνικών βιβλίων που τοποθετήθηκαν στην καινούργια μας “Ανοιχτή Βιβλιοθήκη”, στην οποία δώσαμε ρόλο κεντρικό στον διάδρομο του σχολείου μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια δημιουργική γωνιά μάθησης για κάθε παιδί που θέλει να δανειστεί ένα βιβλίο ή, ακόμα καλύτερα, για κάθε παιδί που προτιμά να καθίσει στον καναπέ ή στις καρέκλες και το τραπέζι-αναγνωστήριο, που διαθέτουμε, για να διαβάσει ένα βιβλίο στο διάλειμμα ή σε κάποιο κενό μαθήματος που δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Με την επίμονη προσπάθεια της Φιλολόγου του σχολείου μας Αγγελικής Πουπούλη, η οποία ήρθε σε επαφή με τον εκδοτικό οίκο «Πόλις», με τη φροντίδα της Φιλολόγου Ευθυκράτη Σταυρούλας, η οποία ανέλαβε την καταλογογράφηση των βιβλίων και την ευθύνη της δράσης μας «Ανοιχτή Βιβλιοθήκη», και με την προσφορά της Εταιρίας Μεταφορών Αφοί Ιωαννίδη, που ανέλαβαν δωρεάν να μας παραδώσουν τα βιβλία από την Αθήνα, γέμισε η Βιβλιοθήκη μας με βιβλία «σε πρώτη ζήτηση» για τους εφήβους φίλους της ανάγνωσης.

Η προσπάθειά μας να ολοκληρωθεί η δράση μας συνεχίζεται.

Για μια φορά ακόμα ευχαριστούμε ολόψυχα τον εκδοτικό οίκο «Πόλις» για τη σημαντική αυτή δωρεά του και ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι εκδοτικοί οίκοι. Η γνώση και η μέθεξη από την ανάγνωση ενός βιβλίου δεν σταματούν ποτέ»!