Καβάλα: Θλίψη για τον θάνατο της Ξανθίππης Σαμέρκα

Μία εμβληματική προσωπικότητα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα «έφυγε» σε ηλικία 67 ετών

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023, μετά από σκληρή «μάχη» με τον καρκίνο, άφησε την τελευταία της πνοή η Καβαλιώτισσα επιχειρηματίας Ξανθίππη Σαμέρκα. Ήταν 67 ετών.

Η Ξανθίππη Σαμέρκα ήταν πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Σαμέρκας ΑΕ, μια εταιρία που, από το 1977, ηγούνταν στον τομέα της εμπορίας και διακίνησης πετρελαίου και λιπαντικών στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2021, η Ξανθίππη Σαμέρκα είχε βραβευτεί με το Silver Award στα Βραβεία Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στην κατηγορία «Σημασία για την Εθνική Οικονομία».

«Η βράβευσή της είναι απόρροια του σημαντικού έργου της Σαμέρκας ΑΕ και της προσωπικής της πορείας σαν μία από της πρώτες και πρωτοπόρες γυναίκες επιχειρηματίες στην Ελλάδα στον τομέα των καυσίμων και των ΑΠΕ», ανέφερε το σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων.

Η εταιρία Σαμέρκας ΑΕ, παράλληλα με την εμπορία και διακίνηση πετρελαίου και λιπαντικών, είχε προχωρήσει και σε στρατηγικές επενδύσεις σε ΑΠΕ με την ολοκλήρωση της πρώτης ιδιόκτητης μονάδας παραγωγής βιοαερίου στην Καβάλα.

Η κηδεία της Ξανθίππης Σαμέρκα θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου 2023, στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων, στα Δημοτικά Κοιμητήρια Καβάλας.

Το KAVALA POST εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.