Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: Το πρόγραμμα του εορτασμού στο Ιερό Προσκύνημα της Νέας Καρβάλης

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους Χριστιανούς της περιοχής και ιδιαίτερα για τους Καππαδόκες και τους Μικρασιάτες-Οι ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της τοπικής Εκκλησίας στο YouTube

Η τοπική Εκκλησία γιορτάζει με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την πρέπουσα τιμή, το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου, την επέτειο μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Το τοπικό θρησκευτικό πανηγύρι, με κέντρο το Ιερό Προσκύνημα της Νέας Καρβάλης, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους Χριστιανούς της περιοχής και όλους τους πιστούς, ιδιαίτερα δε για τους Καππαδόκες και Μικρασιάτες, οι οποίοι προστρέχουν από κάθε μέρος της χώρας για να προσκυνήσουν ευλαβικά τα ιερά Λείψανα και κειμήλια, τιμώντας έτσι τον δικό τους Άγιο.

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της επετείου μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό του στην περιοχή της Νέας Καρβάλης κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2023.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

  • 18:00 Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

  • 07:30 Ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
  • 10:45 Η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος και της ιεράς Εικόνας του Αγίου Γρηγορίου στην κεντρική οδό του Δ. Δ. Νέας Καρβάλης Καβάλας
  • 11:15 Ο Αγιασμός του νέου Εκθετηρίου ιερών εικόνων, εκκλησιαστικών ειδών, βιβλίων και ενθυμίων του ιερού Προσκυνήματος στον προαύλειο χώρο

Οι ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της τοπικής Εκκλησίας στο YouTube στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ εδώ και από τον Ρ/Σ «Παρουσία» στους 103,7 FM.

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις και για την ασφαλή πραγματοποίησή τους η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου έχει την απαραίτητη συνεργασία με τους αρμοδίους και υπευθύνους φορείς του Δήμου, του Στρατού και της Αστυνομίας της Καβάλας.