Δωρεά βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών από την Ελεωνόρα Καζαντζίδου στην «Ανοιχτή Βιβλιοθήκη» του 3ου Λυκείου Καβάλας

Η Καβαλιώτισσα ποιήτρια έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στους μαθητές και στις μαθήτριες για μια παρτίδα σκάκι στα διαλείμματα, για scrabble και trivial pursuit ή για την ανάγνωση ενός βιβλίου

Μετά από τη δωρεά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του εκδοτικού οίκου «Πόλις», το 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας έγινε αποδέκτης μιας ακόμη δωρεάς, αυτήν τη φορά από την ποιήτρια και μητέρα του μαθητή του σχολείου και ποιητή, Ιωάννη Κρυονερίτη, Ελεωνόρα Καζαντζίδου.

Έτσι, η «Ανοιχτή Βιβλιοθήκη» του 3ου Λυκείου, μια δράση του σχολείου για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητριών και μαθητών με ποιοτικά λογοτεχνικά, κυρίως, βιβλία, εμπλουτίζεται με άλλα 31 βιβλία και 3 επιτραπέζια παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης είναι ήδη ορατά, καθώς στα διαλείμματα τα παιδιά δε χάνουν την ευκαιρία να συνεχίσουν μια παρτίδα σκάκι, να παίξουν scrabble και trivial pursuit ή, απλά, να συνεχίσουν την ανάγνωση ενός βιβλίου.

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ανάμεσά μας υπάρχουν “βιβλιοφάγοι” και αυτό είναι από πολύ ευχάριστο έως πολύ συγκινητικό, ιδιαίτερα όταν γίνεται μέσα στις συνθήκες του σχολικού περιβάλλοντος, όπου η προτεραιότητα δίνεται σε άλλα βιβλία, τα σχολικά. Ωστόσο, η λογοτεχνία και η ομαδικότητα ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού λειτουργούν συμπληρωματικά και δίνουν χρώμα στη σχολική ζωή. Η κ. Καζαντζίδου με ενδιαφέρον άκουσε το κάλεσμά μας και ανταποκρίθηκε. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό και απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια, αφού προτίθεται να μας εφοδιάσει με έπιπλα, που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δεύτερη “Ανοιχτή Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριό” μας! Την ευχαριστούμε προκαταβολικά και γι’ αυτό, ευχόμενοι να βρει μιμητές»!