«Υφαίνοντας Στιγμές» από τις γυναίκες Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας

Πρωτότυπη 3ημερη Έκθεση Δημιουργίας Ρούχων στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης από γυναίκες δημιούργησαν τα ρούχα από το μηδέν

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το ARTATTACK διοργανώνουν μία πρωτότυπη Έκθεση Ρούχων, που αποτελούν δημιουργίες γυναικών που διαμένουν στη Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Καβάλα.
Η πρωτοβουλία προέκυψε από την ανάγκη των γυναικών να δημιουργήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους και είναι αποτέλεσμα του Tailoring and Embroidering Group που διοργανώνει ο ΔΟΜ τον τελευταίο ένα χρόνο στη δομή Καβάλας, στο πλαίσιο των δράσεων της συμμετοχικής ενδυνάμωσης κοινοτήτων.

Οι γυναίκες δημιούργησαν τα ρούχα από το μηδέν, ξεκινώντας από την κοπή υφασμάτων, το ράψιμο, το κέντημα και φτάνοντας τελικά μέχρι τη ζωγραφική.
Τα ρούχα λειτουργούν ως φορείς μηνυμάτων για τα δικαιώματα των γυναικών, την ανάγκη αυτοπροσδιορισμού τους, την ελευθερία επιλογής, την απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Τα ρούχα θα γίνουν δωρεά στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Ο ΔΟΜ υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρωπιστικής ανταπόκρισης και των υπηρεσιών προστασίας για μετανάστες που φιλοξενούνται σε δομές του ελληνικού συστήματος υποδοχής, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME).
Η Πρωτότυπη Έκθεση Δημιουργίας Ρούχων με τίτλο «Υφαίνοντας Στιγμές» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 18.00 στο Ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας (Κύπρου 12). Θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 4/2/2023 από τις 10.00-14.00 & 18.00-21.00.