Θάσος: Φωτιά σε παράπηγμα που διέμενε μια άστεγη ηλικιωμένη και ο 11χρονος εγγονός της. Με σοβαρά εγκαύματα το παιδί

Να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του παιδιού ο Δήμος Θάσου ζητάει το ΚΚΕ-Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στον Λιμένα της Θάσου, όταν ξέσπασε φωτιά σε παράπηγμα όπου διέμενε μια άστεγη ηλικωμένη και το 11χρονο εγγονάκι της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά το παιδί και να νοσηλευτεί με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε στο σημείο και απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Β. Θάσου με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «τη σκληρή, απάνθρωπη πραγματικότητα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε», ασκώντας, παράλληλα, δριμεία κριτική σε «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα αστικά κόμματα», ενώ ζητάει από τον Δήμο Θάσου να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας του παιδιού.

Η ανακοίνωση της Κ.Ο. ΚΚΕ Β. Θάσου

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 στον Λιμένα, με τη φωτιά που ξέσπασε σε παράπηγμα που διέμενε άστεγη γιαγιά με το 11χρονο εγγονό της και είχε ως αποτέλεσμα το μικρό παιδί να πάθει σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, αναδεικνύει τη σκληρή, απάνθρωπη πραγματικότητα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε.

Η ενεργειακή και η γενικότερη φτώχεια, η ακρίβεια, η έλλειψη βασικών υποδομών είναι η «κανονικότητα» που μας πλασάρουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Η κατοικία, η θέρμανση, όπως και πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης, είναι είδος πολυτελείας για τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής, την ώρα που δίνονται εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Εδώ και τώρα απαιτείται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή, ώστε να λυθεί το θέμα της στέγασης και διαβίωσης της οικογένειας αυτής. Να καλύψει ο Δήμος ό,τι έξοδα χρειαστούν για την περίθαλψη του μικρού παιδιού.

*Φωτογραφία αρχείου