Αυτή είναι η δράση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Άγιος Νέστωρ» στο 2022

Το Σωματείο πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του, όπου έγινε ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς, ενώ διεξήχθησαν και εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ – Παράλληλα έκοψε τη βασιλόπιτα του παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1-2-2023, στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ».

Η Πρόεδρος του ΔΣ Νίκη Ανέστη αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη κάλεσε τον Σεβασμιότατο να ευλογήσει και να κόψει την βασιλόπιτα. Από τη μεριά του ο Μητροπολίτης ευχήθηκε τόσο στις κυρίες του ΔΣ όσο και στα μέλη του Σωματείου καλή, δημιουργική  και ευλογημένη να είναι η νέα χρονιά.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού του 2022, ο Προϋπολογισμός του 2023 καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την έγκρισή τους από το σώμα και την απαλλαγή του ΔΣ για τη διαχείριση του έτους 2022.

Με εφορευτική επιτροπή τις κυρίες Αναστασιάδου, Γρηγοριάδου και Ράπτη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Εξελέγησαν για το ΔΣ οι κυρίες Ανέστη, Γρηγοριάδου, Σαμοθράκη, Ψυρούκη, Σαββοπούλου, Τουλατζή και Γκιούσου. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι κυρίες Λαδοπούλου, Ράπτη και Τσακαλούδη.

Στη μεγάλη βασιλόπιτα το νόμισμα βρέθηκε ανάμεσα στα κομμάτια του Συλλόγου ΠΝΟΗ και των Γιατρών του Κόσμου και τυχερή του απογευματινού στα πιττάκια ήταν το μέλος Αυγή Βάκουλη.

Χορηγός της εκδήλωσης (προσφορά όλων των κερασμάτων και της βασιλόπιτας) ακόμη μία φορά ήταν η Αρτοποιεία Φελλαχίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν τις ευχές τους η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Σμαρώ Νικολαϊδου και τα μέλη του ΔΣ Αναστασία Λαμπαδίτου & Μαρία Κολοκοτρώνη, το μέλος του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί & την Οικογένεια Κλημεντίνη Χατζηγιάννη, η υπεύθυνη των Γιατρών του Κόσμου Παράρτημα Καβάλας Άννα Γιοβανιού, η Πρόεδρος του Ομίλου INNER Wheel Καβάλας Έφη Λοϊζά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Σταυρούλα Γκουλούση και η Φούλη Καμηλαρίδου εκπρόσωπος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας

Αποχωρώντας τα μέλη ευχαρίστησαν τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την όλη διοργάνωση και τις ευχήθηκαν πολλές και ακόμη πιο μεγάλες δράσεις.

Ακολουθεί ο Διοικητικός Απολογισμός που παρουσίασε η Πρόεδρος  του Σωματείου Νίκη Ανέστη:

«Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας, καλή χρονιά και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα του Σωματείου  από 01-01-2022- 31/12/2022:

  • Υποτροφίες Φιλομένης Σκούρση: Από τον Ιαν. 2022 μέχρι και τον Ιούνιο του 2022 ενισχύσαμε οικονομικά εννιά (9) καβαλιώτες φοιτητές και από το Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022 ενισχύσαμε οικονομικά δέκα (10) καβαλιώτες φοιτητές Ιδιαίτερα για το έτος 2022-23 έχουμε τη χαρά μετά την ευγενική χορηγία του συμπολίτη μας επιχειρηματία Γιάννη Σαρρή και υποστηρίζουμε και 11η υποτροφία. Η κάθε υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ το χρόνο. Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το Σωματείο μας ανελλιπώς πάνω από 45 χρόνια.
  • Στείλαμε στις φυλακές Κομοτηνής μέσα στο 2022 είδη προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων. Η ετήσια υποστήριξη είναι συνολικής αξίας 1.000 Ευρώ. Πήραμε ευχαριστήρια επιστολή από το Διευθυντή των φυλακών.
  • Τοπικά συνεχίζουμε να έχουμε συνεργασία με το Σύλλογο ΠΝΟΗ, το Δήμο Καβάλας, τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου, με όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης μας, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη ΒΙΑ ΣΤΟΠ.
  • Την 27η Οκτωβρίου 2022, ημέρα που τιμάται ο Άγιος Νέστορας, του οποίου το όνομα φέρει το Σωματείο μας, πραγματοποιήσαμε λειτουργία- αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μετά προσφέραμε καφέ σε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν. Την εκδήλωση αυτή την πραγματοποιούμε κάθε χρόνο.
  • Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς αποφασίσαμε και:

Α) Συμμετείχαμε στο κάλεσμα υποστήριξης των πολιτών της Ουκρανίας στέλνοντας είδη προσωπικής υγιεινής!!!

Β) Υποστηρίξαμε μερικές οικογένειες με τρόφιμα από εθελοντικές προσφορές των μελών του Δ.Σ.

  • Καθώς είμαστε μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας παραβρεθήκαμε στη Γενική Συνέλευση της  2-6-2022.
  • Επειδή υπάρχουν και νέα μέλη στη ΓΣ σας ενημερώνουμε για την ακίνητη περιουσία του Σωματείου που είναι: τρία διαμερίσματα (2 στον 2Ο όροφο και 1 στον 4ο), ένα κατάστημα που ενοικιάζουμε (στην MIGATO) και το γραφείο μας (επίσης στον 4ο όροφο). Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου οφείλεται στη μεγάλη δωρεά που έκανε η αείμνηστη Φιλομένη Σκούρση με διαθήκη το 1945. Η πολυκατοικία είναι κτισμένη το 1978 και όπως καταλαβαίνετε συχνά χρειάζεται συντήρηση, κάτι που δημιουργεί και έκτακτες δαπάνες. Ευτυχώς μέχρι σήμερα μπορούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές. Την τελευταία εξαετία έχουμε ανακαινίσει τα δύο από τα τρία διαμερίσματα, το γραφείο μας και το κατάστημα με τον νέο ενοικιαστή (εδώ και 2 χρόνια) ανακαινίστηκε και πάλι.
  • Συνεχίζουμε και είμαστε πιστοποιημένος φορέας παροχής πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Αγαπητές φίλες είναι ευπρόσδεκτη η οποιαδήποτε χορηγία και  δωρεά από εσάς, τους φίλους σας ή τους συγγενείς σας προς το Σωματείο και αυτό θα ήταν ανακούφιση για το Δ.Σ. Ευχαριστούμε τη συμπολίτισσα κυρία και μέλος του Σωματείου μας, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, γιατί μέσα στο 2022 μας πρόσφερε το ποσό των τεσσάρων (4.000) ευρώ.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Αρτοποιία Φελλαχίδη γιατί εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει τα κεράσματά μας σε κάθε εκδήλωσή μας.

Ευχαριστούμε τις κυρίες της Εξελεγκτικής Επιτροπής Τσακαλούδη Μάγδα, Ράπτη Αδελαίδα και Μεντίζη Διδώ, γιατί είχαμε άψογη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας μας από τον Ιαν του 2020 μέχρι τον ΙΑΝ. του 2023.

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Προσπαθήσαμε από το Ιαν. του 2020 μέχρι σήμερα  για την καλύτερη λειτουργία του Σωματείου μας, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Κλείνοντας προσωπικά ευχαριστώ όλες τις κυρίες του Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη την τριετή θητεία μας, που ολοκληρώνεται σήμερα».