Έφτασαν και τα 2 τελευταία κοντέινερς στον Αμυγδαλεώνα!

Πλέον οι συνολικά 6 αίθουσες διδασκαλίας βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Καβάλας και το επόμενο βήμα είναι να προγραμματιστεί η μετακόμιση από το σχολικό συγκρότημα των Κρηνίδων

Ολοκληρώθηκε, το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, η μεταφορά των 6 κοντέινερς στα οποία θα κάνουν μάθημα το επόμενο διάστημα οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των Κρηνίδων, στο Αμυγδαλεώνα και τη Λυδία.

Τα 2 τελευταία κοντέινερς-αίθουσες έφτασαν με δύο επικαθήμενα φορτηγά από τη Σπάρτη και τοποθετήθηκαν στον Αμυγδαλεώνα, γεγονός που επιτρέπει πλέον τους παράγοντες του Δήμου Καβάλας να οργανώσουν το επόμενο βήμα που είναι μετακόμιση από το σχολικό συγκρότημα των Κρηνίδων, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί στη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι αίθουσες είναι έτσι κατασκευασμένες που το μόνο που απαιτείται είναι να «κουμπώσουν» πάνω τους όλες οι απαραίτητες συνδέσεις (ακόμα και κλιματισμό) για να είναι λειτουργικές και να φιλοξενήσουν μαθητές και καθηγητές.

Στο Δήμο Καβάλας έχουν δύο επιλογές ως προς την μετακόμιση. Μια να περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα, όπου θα υπάρχει και η χρονική άνεση και μια να γίνει σταδιακά πιθανόν σ’ ένα προσεχές τριήμερο (Σαββατοκύριακο + μια ακόμα ημέρα Δευτέρα ή Παρασκευή όπου τα παιδιά θα πάνε εκδρομή), πρώτα για το ένα σχολείο και την επόμενη εβδομάδα για το άλλο.

Όπως και να έχει όπως, ο χρόνος πιέζει μιας και όσο πιο γρήγορα το σχολικό συγκρότημα των Κρηνίδων «αδειάσει», τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει τις εργασίες του ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ριζική ανακαίνιση και την ενεργειακή του αναβάθμιση.