Καβάλα: Ένα διαφορετικό και… αποκριάτικο αλφάβητο με 3.000 και πλέον πολύχρωμα «γράμματα» [φωτογραφίες]

Κανείς... αναλφάβητος στη διασκέδαση: Με τον «πειρατή» στην... πλώρη χιλιάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές έλαβαν μέρος στην Αλφαβητοπαρέλαση η οποία επανήλθε στην πόλη μετά την παύση λόγω κορονοϊού

Μπορεί να… άργησε κανα δυο χρόνια λόγω κορονοϊού, ωστόσο επανήλθε στην πόλη και μάλιστα πιο πολυπληθής από ποτέ. Ο λόγος για την Αλφαβητοπαρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023.

Πάνω από 3.000 μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές εξάντλησαν τη φαντασία τους με θέμα «Αντικείμενα-Ζώα-Φυτά» και παρέλασαν στην οδό Ομονοίας ξεκινώντας από το εργατικό κέντρο υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής, με «τερματικό» σταθμό την πλατεία Ελευθερίας.

Με τον γνωστό και εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο «πειρατή» στην… πλώρη, μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία της Καβάλας και του Παγγαίου, αλλά και καρναβαλιστές από την Ξάνθη, γέμισαν το κέντρο της Καβάλας με κέφι, χρώμα και… κομφετί σε έναν θεσμό που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μέχρι την επόμενη διοργάνωση.

Εκτός, όμως, από τους καρναβαλιστές, αρκετοί ήταν και οι θεατές της Αλφαβητοπαρέλασης, γονείς των παιδιών και επισκέπτες, χάριν του κεφιού και του αίθριου καιρού.

Μόλις ολοκληρώθηκε η Αλφαβητοπαρέλαση, παρήλασαν… και τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, καθαρίζοντας το πεδίο της αποκριάτικης «μάχης».

Δείτε φωτογραφίες από την Αλφαβητοπαρέλαση