Έκλεισε και πάλι με το «έτσι θέλω» κεντρικό δρόμο της Καβάλας

Μετά την οδό Βενιζέλου, πριν από έναν μήνα, αυτή τη φορά ο εργολάβος του έργου για την τοποθέτηση δικτύου φυσικού αερίου, αποφάσισε να «κλείσει» την οδό Ερυθρού Σταυρού δημιουργώντας μποτιλιάρισμα που έφτανε μέχρι τα δικαστήρια – «Δεν ειδοποίησε κανέναν» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας

Μποτιλιριάρισμα χιλιομέτρου και, όπως είναι φυσικό, έντονο εκνευρισμό προκάλεσε η απόφαση του εργολάβου του έργο για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, να κλείσει την οδό Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος της οδού Δαγκλή (διασταύρωση «Ωκεανίς») για να συνεχίσει τις εργασίες του!!! Η αυθαίρετη και εν πολλοίς προκλητική αυτή απόφαση το πρωί της Δευτέρας 13/2, προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» έμφραγμα ειδικά στο ρεύμα εισόδου στο κέντρο της πόλης με την ουρά των αυτοκινήτων να φτάνει ακόμα και μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο!!!

Το εξοργιστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου Καβάλας, αρμόδιου για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Απόστολου Μουμτσάκη, ο υπεύθυνος του έργου δεν ρώτησε κανέναν από τον Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία ή την Τροχαία και φυσικά δεν πήρε από κανένα την σχετική άδεια για να «κλείσει» τον δρόμο και να εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων προς τις οδούς Δαγκλή και Εθνικής Αντιστάσεως!

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι πρόκειται για τον ίδιο που πριν από περίπου έναν μήνα είχε αποφασίσει (επίσης αυθαίρετα) να «κλείσει» την οδό Βενιζέλου (από το ύψος της πλατείας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Κουντουριώτη) για να διορθώσει μια ζημιά που προκάλεσαν τα συνεργεία του στις οπτικές ίνες που ήταν εγκαταστημένες στο σημείο!

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το κλείσιμο της Ερυθρού Σταυρού περιορίστηκε στη μια λωρίδα κυκλοφορίας και έτσι οι… συνέπειες αναφορικά τον κυκλοφοριακό φόρτο περιορίστηκαν στις μικρότερες δυνατές.

Απόστολος Μουμτσάκης: Δεν ειδοποίησε κανέναν ο εργολάβος

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο Αντιδήμαρχος Καβάλας δήλωσε: «το φαινόμενο με εργολάβους να κλείνουν τους κεντρικούς δρόμους αυθαίρετα συνέβη και σήμερα το πρωί και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ερυθρού, με μία ουρά αυτοκινήτων η οποία φτάνει μέχρι τα δικαστήρια. Δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν ο εργολάβος έτσι ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αλλά έπρεπε να είχε πάρει την άδεια εδώ και ημέρες. Ούτε και αυτό θεώρησε καλό να το κάνει και αποφάσισε λοιπόν να αλλάξει την ροή των έργων έτσι όπως τον βόλευε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία τεράστια ουρά. Έχει επιληφθεί εδώ και ώρα και η τροχαία αλλά και η δημοτική αστυνομία, πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα γιατί έχουμε επικοινωνήσει με τον εργολάβο και του ζητήσαμε να σταματήσει αυτό που έκανε μέχρι τώρα παράνομα».

Αναφερόμενος στη συνέχεια και στο προηγούμενο περιστατικό αυθαίρετου «κλεισίματος» δρόμο τόνισε ότι: «δεν υπάρχει δικαιολογία, με αυτόν τον άνθρωπο έχουμε έρθει σε σύγκρουση αρκετές φορές, κάνει ότι του βολεύει χωρίς συνεννόηση με τους υπολοίπους, δε ξέρω τι μπορεί να γίνει από την πλευρά του δήμου αλλά και από την τροχαία έτσι ώστε να τον εμποδίσουν αυθαίρετα να το ξανακάνει. Είναι ο ίδιος εργολάβος που έκλεισε το κομμάτι από την πλατεία μέχρι και την Κουντουριώτου. Το ζήτημα θα ξεπεραστεί αλλά έχουμε ήδη δημιουργήσει ήδη πρόβλημα στην κυκλοφορία της πόλης».