ΟΔΕΓ Καβάλας: Εκδήλωση για τη «διαχρονικότητα και αξία της Ελληνικής Γλώσσας»

Διάλεξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με ομιλήτρια την Καβαλιώτισσα φιλόλογο, Μαρία Νεύρα

Ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» συνδιοργάνωσαν στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης διάλεξη-εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Η Καβαλιώτισσα φιλόλογος, Μαρία Νεύρα, απόφοιτος του Τμήματος κλασικής φιλολογίας του ΑΠΘ, μίλησε με θέμα: «Η Διαχρονικότητα και η αξία της Ελληνικής Γλώσσας».

Η ομιλήτρια μετά από διεξοδική ανάπτυξη της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας από το 3.000 πΧ, αναφέρθηκε στο Γλωσσικό Ζήτημα που ταλαιπώρησε τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια και παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο την ιδιαιτερότητα, τη συνέχεια, την καλλιέργεια και την οικουμενικότητα της γλώσσας μας. Η εξαιρετικά υπέροχη ομιλία της κ. Νεύρα καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο το οποίο την καταχειροκρότησε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη και φυσικά πλήθος κόσμου.