Πέντε, πέντε… ανεβαίνω τα σκαλιά! 5+5 χρόνια «Οψόμεθα» [φωτογραφίες]

Διπλή κοπή πίτας για την επιστημονική ομάδα στο φιλόξενο Κτήμα Nico Lazaridi - Η πρωτοχρονιάτικη του 2023 και η  επετειακή για την συμπλήρωση της πρώτης 5ετίας ύπαρξης και δράσεων ως ΑΜΚΕ

Για δύο λόγους έκοψε την πίτα της η Επιστημονική Ομάδα των «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο φιλόξενο Κτήμα Nico Lazaridi. Ο πρώτος ήταν η πρωτοχρονιάτικη του 2023 και ο δεύτερος η επετειακή για την συμπλήρωση της πρώτης 5ετίας ύπαρξης και δράσεων ως ΑΜΚΕ.

Παράλληλα, διεξήχθη  γενική συνέλευση των μελών, με απολογισμό της 5ετίας και προγραμματισμό για την νέα 5ετία.

Μεσολάβησε ξενάγηση από την υπέροχη Ομάδα Στελεχών του Κτήματος Λαζαρίδη, που συνοδεύτηκε με γευσιγνωσία τριών κρασιών (Chateau Nico Lazaridi Λευκό, Μαύρο Πρόβατο Ροζέ και Chateau Nico Lazaridi Ερυθρό), πλούσιο μπουφέ εδεσμάτων και μουσική.

Την εκδήλωση τίμησαν και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες από την τοπική αυτοδιοίκηση, τις Αναπτυξιακές εταιρείες, τα τοπικά ΜΜΕ, δημιουργικοί και επαγγελματικοί φορείς και πλήθος συνεργατών, χορηγών, εθελοντών  και καλλιτεχνών από τα έργα Συμπόσιο Σύγχρονης Τέχνης, Brevet Philippi, Αγροτικό Καλάθι “Πάρκου Φιλίππων”, Βολτάρουμε ηλεκτρικά και Climate Fresk.

Με τη φράση “Μεθύστε με το αθάνατο κρασί … της Προσφοράς και της Δημιουργικότητας των ΟΨΟΜΕΘΑ”, καλωσόρισε τα μέλη, τους συνεργάτες και τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Τσουρουκίδης.

Συνόψισε τα αποτελέσματα της συγκρότησης-λειτουργίας-δράσεων των Οψόμεθα, την 5ετία που κύλησε, με όραμα την Υπερτοπική Κοινωνική Συνοχή, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Ανάδειξη και Συμμετοχή των Τοπικών Κοινωνιών και της Τοπικής Επιχειρηματικότητας, βασισμένων στους 3 Πυλώνες: Αγροτοπεριβάλλον-Πολιτισμός-Τουρισμός. Με κορωνίδα ασφαλώς, τον σχεδιασμό, τη προβολή και δρομολόγηση του οραματικού και ολιστικού αναπτυξιακού σχεδιασμού  “Πάρκο Φιλίππων”. Ένα σχεδιασμό πνοής, που αφορά και επηρεάζει 2 Περιφέρειες, 3 Νομούς, 8 Δήμους, και συνολικά 114 χωριά μας!

Το δεύτερο μέρος της ΓΣ, αφιερώθηκε στον οργανωτικό και λειτουργικό προγραμματισμό για την νέα Φιλόδοξη 5ετία των ΟΨΟΜΕΘΑ. Αιχμή του δόρατος η νέα δράση για την κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα εμπειριών και γνώσεων, για την καταγραφή του σχεδιασμού “Πάρκο Φιλίππων”, ως καινοτόμο και “Πρότυπο Επαναλαμβανόμενο Μοντέλο”.

Με τον τρόπο αυτό οι ΟΨΟΜΕΘΑ κάνουν πράξη την δέσμευσή τους για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την δημιουργία Αξίας για Όλους!

Ενισχύοντας την εξαγγελία της ανάδειξης του σχεδιασμού “Πάρκο Φιλίππων” σε “Πρότυπο Επαναλαμβανόμενο Μοντέλο”, ο υποστηρικτής των ΟΨΟΜΕΘΑ Γιώργος Βλάχος, μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, ανακοίνωσε την στήριξη του ΚΕΜΕΛ για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της  δράσης αυτής με μεντορεία, από εξειδικευμένα μέλη του ως Μέντορες.

Τα διάχυτα χαμόγελα, το κλίμα ομοψυχίας, ομοθυμίας και ομαδικότητας που κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση για την καρποφορία της νέας δημιουργικής 5ετίας των ΟΨΟΜΕΘΑ.