Καβάλα-Νυρεμβέργη μια… έκθεση φωτογραφίας δρόμος [φωτογραφίες]

«Το πολύχρωμο πρόσωπο της Καβάλας»: Άρωμα Καβάλας από το γραφείο διεθνών σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ»

Όταν εισέρχεται κάποιος στο φουαγιέ του γηροκομείου του Αγίου Πνεύματος στη Νυρεμβέργη τον υποδέχεται η Ελληνίδα αδελφή της, η Καβάλα… Πώς;

Μέσα από την έκθεση φωτογραφίας η οποία άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 με τίτλο «Το πολύχρωμο πρόσωπο της Καβάλας» την οποία έστησαν το γραφείο διεθνών σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ».

Οι καλοκαιρινές σύντομες διακοπές του προέδρου του «ΦΙΛΟΣ», Καβαλιώτη Σωτήρη Ξώγνου και της συζύγου του Άγης έδωσαν την πρώτη ύλη της έκθεσης μέσα από μια σύνθεση φωτογραφιών από διαφορετικές πηγές.

Οι φωτογραφήσεις μας οδηγούν κυρίως στην παλιά πόλη της Καβάλας, η οποία λάμπει με πλούσια χρώματα, αλλά και στους παρακείμενους τόπους αναψυχής, όπως στον ποταμό Νέστο με την οργιώδη βλάστησή του και στο σμαραγδένιο νησί της Θάσου με τη φανταστική παλέτα χρωμάτων.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες της έκθεσης έμειναν ενθουσιασμένοι από την πανδαισία χρωμάτων των εκτιθέμενων φωτογραφιών, απόλαυσαν το υπέροχο κρασί που προέρχεται από την περιοχή της Καβάλας και γεύτηκαν τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2023 στο φουαγιέ του Heilig-Geist-Spitals, Hans-Sachs-Platz 2 στη Νυρεμβέργη.