Καβάλα: Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο εσωτερικό της σήραγγας του Συμβόλου στην Εγνατία Οδό

Τα έργα αφορούν στην αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού-Για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τη λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 ως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, λόγω εργασιών αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και τα οποία θα γίνουν σε 2 φάσεις.

Συγκεκριμένα:

Κατά την 1η φάση των εργασιών, θα διενεργηθεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας και προς τις δύο κατευθύνσεις (σε μήκος 1255 μέτρων από τη χ/θ 450+870 έως 452+125 του ρεύματος προς Ηγουμενίτσα και σε μήκος 170 μέτρων από τη χ/θ 450+870 έως 451+040 του ρεύματος προς Κήπους). Κατά τη 2η φάση θα αρθεί πλήρως η σήμανση προς Ηγουμενίτσα και θα παραμείνει η σήμανση προς Κήπους στο τμήμα της οδού που περιγράφετε στην 1η φάση.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται παραπλεύρως της ζώνης εκτέλεσης των εργασιών, με τη χρήση της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και διαμορφωμένου κυκλοφοριακού διαδρόμου πλάτους τουλάχιστον 4,25 μέτρων.

Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτές θα περατώνονται και θα απομακρύνονται όλα τα εμπόδια και οι πινακίδες σήμανσης μέχρι τη δύση του ηλίου, εκτός αν αυτά επιβάλλονται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, πάντοτε κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Με την περαίωση της 1ης φάσης και την ενεργοποίηση της 2ης, με ευθύνη του κύριου του έργου (COSMOTE) και μέριμνα του αναδόχου εκτέλεσης εργασιών (ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.) ενημερωθεί έγκαιρα το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, ενώ η σήμανση να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» σε συνδυασμό με την υπ΄ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών (ΦΕΚ 905 τΒ’).

Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών, ενώ οι παραβάτες της παρούσας, τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από το Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.