ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Για πρώτη φορά δια ζώσης η τελετή ορκωμοσίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Την έναρξη της τελετής κήρυξε ο Διευθυντής του Προγράμματος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νικόλαος Κόκκινος-Δύο υποτροφίες αριστείας από την Energean

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η τελετή καθομολόγησης του Ξενόγλωσσου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΞΠΜΣ) στην Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (MSc in Oil and Gas Technology) την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:00 το μεσημέρι στο Φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας.

Για πρώτη φορά η τελετή καθομολόγησης με επισπεύδον το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ πραγματοποιήθηκε δια ζώσης. Την έναρξη της τελετής κήρυξε ο Διευθυντής του ΞΠΜΣ Αναπληρωτής Καθηγητής, Νικόλαος Κόκκινος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα επιτεύγματα των φοιτητών του ΞΠΜΣ τα τελευταία 11 συναπτά έτη και στη σημαντική συνεισφορά των Καθηγητών του Μεταπτυχιακού.

Την τελετή τίμησαν με τους σύντομους χαιρετισμούς τους: ο αντιπρόεδρος του ΔΙΠΑΕ, Καθηγητής Δημήτριος Μπαντέκας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Αθανάσιος Μητρόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής Υποτρόφων, Ομότιμος Καθηγητής Αχιλλέας Χριστοφορίδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα, Δρ. Κατερίνα Σάρδη. Παρόντες ήταν πλήθος καθηγητών του ΞΠΜΣ, αλλά και εκπρόσωποι της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Υποτροφίες αριστείας έλαβαν οι πέντε πρώτοι αριστούχοι διπλωματούχοι. Ο πρώτος αριστούχος έλαβε πλήρη υποτροφία από τον Διευθυντή του ΞΠΜΣ, ο δεύτερος και ο τρίτος πλήρεις υποτροφίες από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Energean στην Ελλάδα, ο τέταρτος και ο πέμπτος έλαβαν την υποτροφία «Ιουλίου και Ελένης Μορίδου» και «Κλεοπάτρας Μορίδου» αντίστοιχα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Επιλογής Υποτρόφων.

Σημειώνεται ότι η Δρ. Σάρδη γνωστοποίησε ότι από φέτος η Energean θα αυξήσει σε τρεις τις πλήρεις υποτροφίες που χορηγεί σε αποφοίτους του MSc in Oil and Gas Technology.