Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού Καβάλας-Θάσου: Τετράωρη στάση εργασίας και σύσκεψη. Τα αιτήματα του Συνδικάτου

«Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας και ενάντια στην αυθαιρεσία Κυβέρνησης και εργοδοτών δε σταματά»: Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συνδικάτου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας (12:00-16:00) την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και συναφών Επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας-Θάσου.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Συνδικάτου

Ο αγώνας για τα δικαιώματά μας και ενάντια στην αυθαιρεσία Κυβέρνησης και εργοδοτών δε σταματά.

Μετά την 4ωρη στάση εργασίας η οποία κηρύχθηκε στον κλάδο για την Τετάρτη 22/02/2023, η διοίκηση του συνδικάτου μας πήρε απόφαση συμμετοχής σε αυτήν από τις 12μμ έως τις 4μμ.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, η συνέχιση της ενεργειακής κρίσης, ο γενικός καλπασμός της ακρίβειας που δημιουργεί σύνθλιψη της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων έχει κάνει αδύνατη τη διαβίωση των ανέργων που είναι χωρίς εισόδημα άλλοι από τον Δεκέμβριο και άλλοι από τον Φεβρουάριο, ενώ άλλοι δεν πήραν και καθόλου ταμείο ανεργίας μέχρι να ξαναβρούν εποχιακή εργασία το καλοκαίρι και να πάρουν τον πρώτο μισθό.

Η ανοχή και η αντοχή μας εξαντλήθηκαν.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι να ξαναβρούν δουλειά οι συνάδελφοι
  • Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας
  • Κήρυξη Γενικώς Υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφονται
  • Επαναφορά των τριετιών
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία
  • Μέτρα κατά της ακρίβειας
  • Αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υποχρεωτικής εφαρμογής των Σ.Σ.Ε σε όλο τον κλάδο, καθώς και των διεκδικήσεων για επέκταση των επιδομάτων ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Δε θα καταθέσουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τον αγώνα! Σας καλούμε την ίδια ημέρα σε σύσκεψη στις 14:00 στο καφέ Μυροβόλο.