Ερευνητικό έργο: Στην Καβάλα η ημερίδα της Διεθνούς Ένωσης Μικτής Μάθησης [φωτογραφίες]

Επτά ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμοί συνεργάστηκαν για το έργο Erasmus+ ΚΑ2 με θέμα «Επιμόρφωση στις ήπιες δεξιότητες στις ΤΠΕ»

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάχυσης του ερευνητικού έργου Erasmus+ ΚΑ2 SKILL με θέμα Promoting Soft Skills Training in ICT που φιλοξενήθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στην Καβάλα.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωση Μικτής Μάθησης (International Association for Blended Learning – IABL) παρουσιάστηκαν τα πορίσματα του έργου και διαδόθηκαν οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα του έργου προς τους ενδιαφερόμενους φορείς με απώτερο σκοπό την αξιοποίησή τους.

Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από εξέχοντες ακαδημαϊκούς προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γεώργιος-Βλάσιος Κόρμπας, Al Yamamah University, Σαουδική Αραβία και ο Καθηγητής Αύγουστος Τσινάκος, Διευθυντής του AETMA Lab, Τμήμα Πληροφορικής, ΔΙΠΑΕ, απηύθυναν χαιρετισμό και αντίστοιχα επισήμαναν την σπουδαιότητα των ήπιων δεξιοτήτων για προοπτικές επαγγελματικής δικτύωσης στην ψηφιακή εποχή καθώς και τη δυνατότητα διεθνοποίησης Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών προάγοντας τις ήπιες δεξιότητες μέσα από τεχνολογίες εμβύθισης.

Ο Αναπλ. Καθηγητής Γεώργιος Θερίου, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΔΙΠΑΕ τόνισε την αναγκαιότητα καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων για το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη συμβολή της ερευνητικής ομάδας του έργου, Αναστασία Μαυράκη, Professor Mohamed Ally, Athabasca University, Καναδάς, και Αναπλ. Καθηγήτρια Aga Palalas, Athabasca University, Καναδάς. Ο Καθηγητής Mohamed Ally και η Αναστασία Μαυράκη παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στα παραδοτέα του έργου Erasmus+ ΚΑ2. Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε η Αντιπρόεδρος του IABL, Χρυσούλα Λάζου, Υποψ. Διδάκτωρ ΔΙΠΑΕ.

Η καινοτομία του όλου έργου έγκειται στην συνεργασία επτά ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και οργανισμών από την Ελλάδα (IABL και Mathemagenesis), Μάλτα (Foundation for the Promotion of Entrepreneurial Initiatives), Σλοβενία (ACADEMIA Higher Education Policies), Ιταλία (VITALE TECNOLOGIE COMUNICAZIONE – VITECO SRL), Ολλανδία (Friesland College) και Κύπρο (European University Cyprus) για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων (OER) για το εργατικό δυναμικό των ΤΠΕ καθώς και της πλατφόρμας e-Learning Soft Skills Training (SKILL).