Καρναβάλι στην Ξάνθη: Η νύχτα έγινε μέρα και η πόλη ένα ατέλειωτο πάρτι [βίντεο, φωτογραφίες]

Μετά από 3 χρόνια προσμονής και λίγο πριν το... κυρίως καρναβαλικό μενού, η πόλη «βούλιαξε» κατά τη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση

Μετά από προσμονή ετών και λίγο πριν το… κυρίως μενού της Κυριακής της Αποκριάς, χιλιάδες καρναβαλιστές στην Ξάνθη συμμετείχαν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στη μεγάλη νυχτερινή παρέλαση και μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα και την πόλη σε ένα ατέλειωτο πάρτι.

Η νυχτερινή παρέλαση αποτελεί θεσμό του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες καρναβαλιστές, οι οποίοι ξεχύνονται στους δρόμους και διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Μετά από 3 χρόνια αποχής, λόγω των περιορισμών για τον περιορισμό της Covid-19, η νυχτερινή παρέλαση επέστρεψε πιο δυναμική και πολυπληθής από ποτέ.

Οι καρναβαλιστές πραγματοποίησαν παρέλαση επί της 28ης Οκτωβρίου και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία όπου στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι. Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που αν και δε συμμετείχαν στη νυχτερινή παρέλαση βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν την… κάθοδο των καρναβαλιστών και να διασκεδάσουν μαζί τους.

Η Ξάνθη, λοιπόν, επέστρεψε και δικαίως αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τα Καρναβάλια, κάτι που ήδη επιβεβαίωσε, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 με τη μεγάλη παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 15.000 καρναβαλιστές και συνολικά 38 πληρώματα.

Δείτε βίντεο από τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση

*Πηγή-Βίντεο-Φωτογραφίες: xanthinea.gr