Οι μισοί Έλληνες θα λάβουν sms για δωρεάν καρδιαγγειακές εξετάσεις

Πρόσφατα εγκρίθηκε η σχετική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων του ελληνικού πληθυσμού «Σπύρος Δοξιάδης»

Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία για την έναρξη του προληπτικού ελέγχου των πολιτών για πιθανό καρδιαγγειακό νόσημα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ ήδη έλαβε το «πράσινο φως» για την λήψη επιχορήγησης 101,3 εκ. ευρώ για τον σκοπό αυτό. Τις επόμενες εβδομάδες το 50% των Ελλήνων, σταδιακά, θα λάβουν το σχετικό sms προκειμένου να προχωρήσουν στην εκτέλεση μιας σειράς προληπτικών εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία τους που σχετίζονται με την καρδιά, τον διαβήτη κλπ.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Έργων Πληροφορικής και Υποστήριξης Κοινοτικών Προγραμμάτων στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, Ανθή Παϊπέτη, πρόσφατα εγκρίθηκε η σχετική επιχορήγηση του οργανισμού η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων του ελληνικού πληθυσμού «Σπύρος Δοξιάδης». Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ έχει επιχορηγηθεί λοιπόν με 304,5 εκ. ευρώ για τα προγράμματα προληπτικών ελέγχων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΠΥΥ έχει επιχορηγηθεί:

  • με 50,5 εκ. ευρώ για προληπτικά τεστ μαστογραφίας 1,3 εκ. γυναικών ηλικίας 50-69 ετών
  • με 153,6 εκατ. ευρώ για τεστ καρκίνου τραχήλου της μήτρας 1,2 εκ. γυναικών 21-65 ετών και 384.000 πολιτών για έλεγχο για καρκίνο του παχέος εντέρου σε πολίτες 50-69 ετών
  • με 101,3 εκ. ευρώ για το έλεγχο 5,7 εκ. πολιτών για καρδιαγγειακούς κινδύνους

*Πηγή: ygeiamou.gr