Κύμα ανθρωπιάς για τους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ουρές στο Νοσοκομείο της Καβάλας από αιμοδότες

Πολλοί νέοι και φοιτητές από το ΔΙΠΑΕ έσπευσαν να δώσουν αίμα-Απαρατείνεται ο χρόνος αιμοδοσίας-Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας

Έκτακτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Μεγάλος o αριθμός νέων καβαλιωτών και φοιτητών του ΔΙΠΑΕ που πήγαν να αιμοδοτήσουν, σχηματίζοντας ουρές έξω από το τμήμα αιμοδοσίας.

Μάλιστα το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Καβάλας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τον χρόνο της αιμοδοσίας πέραν της 19:00 για να προλάβουν να δώσουν αίμα όσο το δυνατόν περισσότεροι καβαλιώτες, ενώ η αιμοδοσία θα συνεχιστεί για όσους δεν πρόλαβαν και τις επόμενες μέρες.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καβάλας

«Ανείπωτη θλίψη. Να θες να πας στην πόλη που σπουδάζεις και να μην επιστρέφεις. Να θες να πάρεις αγκαλιά τους δικούς σου και να μην μπορείς. Να θες να ταξιδέψεις για να διασκεδάσεις και να μη γυρίζεις. Οι ζωές των φίλων μας, των συνομηλίκων μας, καθώς και των συμπατριωτών μας έχουν αξία. Αξία εφάμιλλη της ασφάλειας της ελεύθερης αγκαλιάς και του χαμόγελου στη φράση “στείλε όταν φτάσεις“. Διότι, τελικά, καταφέρνουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες. Καλούμε τους πάντες να συμμετέχουν στο κύμα αλληλεγγύης σε κάθε πόλη της χώρας».