3ο ΓΕΛ Καβάλας: Η διεθνής παρέα του Erasmus ασχολήθηκε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης [φωτογραφίες]

Το σχολείο φιλοξένησε μαθητές και καθηγητές από 4 χώρες στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα Testify the resource before sharing a post»

Ομάδα μαθητών και καθηγητών από την Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία και Τουρκία επισκέφθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας  από 6 έως 10 Μαρτίου καθώς πραγματοποιήθηκε η 4η  συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + «Testify the resource before sharing a post» που εκπονεί το σχολείο της Καβάλας, με θέμα τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι σημερινοί έφηβοι όπως εκφοβισμός και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακατάλληλη χρήση των προσωπικών δεδομένων, αφιλτράριστη τεράστια ροή πληροφοριών, ψυχική εξάρτηση, απώλεια προσωπικών επαφών αλλά ταυτόχρονα μελετώνται και οι θετικές συνέπειες των μέσων αυτών.

Έτσι στον χώρο του σχολείου εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργάστηκαν και παρουσίασαν μια σειρά διαδικτυακές εφαρμογές (όπως duolingo, tripline, canva, kahoot…) που έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και διευκολύνουν καθοριστικά την καθημερινότητά μας. Ιδιαίτερα διασκεδαστικά αλλά και επιμορφωτικά ήταν τα διαδικτυακά παιχνίδια γνώσεων που έπαιξαν οι μαθητές όλων των χωρών μεταξύ τους.

Στην ανακοίνωση του το Σχολείο ευχαριστεί θερμά «την κυρία Λάζου Χρύσα, συνάδελφο της Αγγλικής Γλώσσας και Υποψήφια Διδάκτορα του ΔΙΠΑΕ, η οποία μας έκανε μια εξαιρετική εισήγηση για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μας έφερε σε άμεση επαφή με την χρήση σύγχρονων  μέσων εικονικής πραγματικότητας».

Ακόμη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των χωρών επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα και τα μνημεία της Καβάλας καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Δημαρχείο, το Ιμαρέτ και το Μουσείο Καπνού.  Επίσης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΚΠΕ Φιλίππων και ξεναγήθηκαν στους Φιλίππους και στο Βαπτιστήριο της Λυδίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν  για αυτούς η παρακολούθηση μιας πρόβας παραδοσιακών χορών του συλλόγου Εβριτών. «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το δάσκαλό τους κ. Γκίκα που με τη ζωντάνια του και το κέφι του κατάφερε να μας συμπαρασύρει όλους στο χορό και να ζήσουμε μια αξέχαστη βραδιά. Την τελευταία μέρα της επίσκεψης ακολούθησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και ξενάγηση σε όλα τα ιστορικά μνημεία της πόλης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Έτσι η επίσκεψη στην πόλη ολοκληρώθηκε και χαρακτηρίστηκε από όλους ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς τους χάρισε αξέχαστες εμπειρίες αλλά και γνώσεις.

Η επόμενη και τελευταία συνάντηση του προγράμματος καθορίστηκε να γίνει το Μάρτιο στην πόλη Σάτου Μάρε της Ρουμανίας, πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα από τα ουγγρικά σύνορα, όπου οι μαθητές θα συνεχίσουν την εργασία τους παρουσιάζοντας όμως μια διαφορετική πτυχή και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κάνοντας ένα συνολικό απολογισμό.