Νοσοκομείο Καβάλας-Υπηρεσία Αιμοδοσίας: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για αυτήν την πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας

Ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την εντυπωσιακή ανταπόκριση τους στην έκκληση για προσφορά αίματος για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών

Τις θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια προς τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών εκφράζουν με ανακοίνωση τους η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος και η Διευθύντρια Αιμοδοσίας Ευαγγελία Πανώρη χαρακτηρίζουν εντυπωσιακή την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ επισημαίνουν ότι οι ανάγκες των θυμάτων για αίμα καλύφθηκαν πλήρως.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Η ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση για προσφορά αίματος για τους τραυματίες της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Τις δυο προηγούμενες ημέρες προσήλθαν για εθελοντική αιμοδοσία στο νοσοκομείο μας δεκάδες συμπολίτες μας με αίσθημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τα θύματα του δυστυχήματος.

Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» για αυτήν την πράξη αγάπης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας σε μεταγγίσεις αίματος έχουν καλυφθεί πλήρως. Έχοντας υπόψη ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35 έως 42 ημέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, τους προτρέπουμε να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φόρα ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις».