Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Μανώλης Βονικάκης νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας της 28χρονης Ελπίδας Χούπα

Ο Καβαλιώτης ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπόθεση με σκοπό «να χυθεί άπλετο φως σε κάθε σκοτεινή συνιστώσα αυτής της κακουργηματικής αξιόποινης πράξης»

Ανάμεσα στις σορούς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που ταυτοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 ήταν και αυτή της Ελπίδας Χούπα, 28χρονης φοιτήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καταγωγή από την Αταλάντη Φθιώτιδας.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Ant1 ο αδελφός της Χρύσας, Σεραφείμ Χούμας «η Ελπίδα ήταν 28 χρονών. Ταυτοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα και είναι νεκρή. Πριν λίγο με παίρνει η αστυνομία τηλέφωνο και μου λέει ότι θα γίνει η κηδεία με δημοσία δαπάνη, αλλά θα τηρηθεί η εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση».

»Μιλούσε κάποιος υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έλεγε ότι λάθη έγιναν, λάθη γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Θα συνεχίσουν να γίνονται λάθη; Και θα στερούμε τη ζωή ανθρώπων κάθε φορά;», διερωτήθηκε ο κ. Χούπας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πατέρας της 28χρονης έλεγε ότι είχε χάσει τις ελπίδες να τη βρει ζωντανή προσθέτοντας ότι «το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο… Το κορίτσι μου το ανέθρεψα με τις καλύτερες προοπτικές, όχι να μου το σκοτώσει οποιοσδήποτε αλήτης. Τι να μου πείτε. Δίνω κουράγιο στον εαυτό μου για να στηρίξω την οικογένεια. Θα έρθει το Πάσχα και θα έχω σερβίτσιο στο τραπέζι άδειο και την καρέκλα της», πρόσθεσε ο τραγικός πατέρας.

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Χούπα αναλαμβάνει ο Καβαλιώτης ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Με αίσθημα βαριάς ευθύνης, απερίγραπτη οδύνη, ξεχειλίζουσα οργή και πυρετική επιθυμία ιχνηλάτησης της ουσιαστικής αλήθειας, οι συνεργάτες μου και εγώ αναλαμβάνουμε από σήμερα την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας της αδικοχαμένης 28 χρονης από την Αταλάντη Φθοιώτιδας Ελπίδας Χούπα, η οποία βρήκε αδόκητο θάνατο στο παράλογο δυστύχημα στα Τέμπη.

Την προσεχή εβδομάδα θα μεταβούμε στον αξιότιμο κ. Ανακριτή της Λάρισας για να δηλώσουμε προσηκόντως παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και να λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας.

Ας ευχηθούμε όλοι μας να χυθεί άπλετο φως σε κάθε σκοτεινή συνιστώσα αυτής της κακουργηματικής αξιόποινης πράξης που είχε ως τραγικό απότοκο τον άδικο θάνατο τόσων νέων ψυχών»!